Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk ishockeys udlændingeloft er faldet sammen

Der er ikke længere begrænsninger på antallet af udlændinge i dansk ishockey. Loftet stred imod EU-lovene.

De danske ishockeyklubber kan fremover stille op helt uden danske spillere, hvis økonomien tillader det.

Danmarks Ishockey Union (DIU) har på et repræsentantskabsmøde i weekenden officielt fjernet udlændingeloftet på otte spillere, der har været indskrevet i turneringsbestemmelserne siden 2009.

Reglen strider imidlertid imod EU's love, og derfor måtte DIU modstræbende slette den fra reglementet, og dermed har klubberne frit slag til at hente alle de udlændinge, de har lyst til.

- Vi har ikke længere et regelsæt, der kan dæmme op for det. Men jeg har en klippefast tro på, at vi holder os nede på det udlændingeantal, som vi har nu, siger DIU's direktør, Ulrik Larsen.

Loftet blev i sin tid indført, fordi nogle klubber inden finanskrisen nåede at have 13-14 udlændinge på kontrakt i løbet af en sæson.

Ishockeyledelsen vurderede dengang, at det var til skade for den danske talentudvikling og for klubbernes økonomi, og derfor indførte man det omstridte udlændingeloft, selv om man vidste, at det var i strid med EU-reglerne.

- Det har været godt for dansk ishockey, for økonomien i klubberne og for vores U18- og U20-landshold. Jeg håber, at klubberne glemmer, at de to linjer er blevet streget, og så kører vi videre, som vi har gjort hidtil, siger Ulrik Larsen.

Han varslede tidligere på året, at han i stedet ville forsøge at få indført et nyt system, der både kunne lægge bånd på antallet af udlændinge og samtidig overholde lovene. Men den plan er nu endegyldigt skrinlagt.

- Med hjælp fra Danmarks Idrætsforbund har vi kigget på alle mulige løsninger for at beskytte vores danske spillere, men der er ikke rigtigt noget, vi kan bruge, konstaterer Ulrik Larsen.

- Og jeg må understrege, at der ikke er en mundtlig gentlemanaftale om otte udlændinge. Det er lige så ulovligt som en skriftlig aftale. Vi kan kun opfordre klubberne til at bruge sund fornuft, siger DIU-direktøren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.