Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk håndboldprofil klar til comeback i rødt og hvidt

Rene Toft Hansen er efter en tænkepause igen klar til at spille for Danmark.
Rene Toft Hansen er efter en tænkepause igen klar til at spille for Danmark.

Rene Toft Hansen er efter en tænkepause igen klar til at spille for Danmark.

Den bomstærke stregspiller fra THW Kiel valgte efter EM i januar i Danmark at melde fra til håndboldlandsholdet på grund af manglende fysisk overskud. Derfor udbad han sig en tænkepause, hvor forsvarsgeneralen ville overveje sin fremtid på landsholdet.

Og efter en sommer, der har budt på familieforøgelse og batteriopladning, lyder konklusionen altså nu, at han står til rådighed for den nye landstræner, Gudmundur Gudmundsson.

- Jeg har hele tiden haft lysten til landsholdet, men det har været et spørgsmål om, hvorvidt jeg også havde energien. Men sommeren har virkelig gavnet mig. Jeg har haft fem-seks uger uden håndbold, og jeg føler virkelig, at energien er tilbage, siger René Toft Hansen og fortsætter:

- Mine største overvejelser i forhold til landsholdet har gået på fysikken. Sidste år havde jeg en periode på klubholdet, hvor jeg nærmest ikke kunne løbe op og ned ad banen, og det duer jo ikke. Det er Kiel, der betaler min løn, og jeg er nødt til at føle, at jeg kan give mig 100 procent, når jeg spiller for klubben. Men jeg føler, at jeg er fit igen, og derfor har jeg meldt mig klar, siger René Toft Hansen.

Den kontante stregspiller, der har udviklet sig til styrmand i den danske defensiv, har aldrig lagt skjul på, at familien er det vigtigste for ham, og derfor var det også vigtigt for ham at se, hvordan datterens fødsel i juni ville påvirke ham, før han ville melde sig klar til at kæmpe om VM-guld i Qatar i begyndelsen af 2015.

- Jeg har fået en datter i sommeren, og det har også spillet ind i mine overvejelser, at jeg lige skulle se, hvordan jeg ville reagere på det. Det har været helt nyt for mig. Men det går rigtig godt, og jeg prøvede at være væk fra familien under en træningslejr med Kiel her i sommer, og det gik fint nok, så jeg er sikker på, at jeg også klarer den til januar, lyder det.

Selvom det altså i denne omgang er blevet til et comeback i landsholdstrøjen, vil René Toft Hansen ikke garantere, at han nu er klar til at spille for landsholdet frem til eksempelvis OL i 2016. Det fysiske overskud kommer til at bestemme hans tid i rødt og hvidt, og derfor er fokus i første omgang udelukkende på VM i Qatar.

- Jeg har meldt mig klar for landsholdet, men jeg har ikke gjort mig tanker om tiden efter VM. Nu ser jeg, hvordan kroppen reagerer på det, og hvis jeg får sådan en downperiode igen, som jeg gjorde sidste sæson, så må jeg jo overveje det igen. Men lige nu er jeg klar til at tørne ud for Danmark, og det glæder jeg mig til, lyder det.

Mandagen bød i øvrigt på en offentliggørelse på sitet nytihaandbold.dk af Gudmundur Gudmundssons trup til en træningssamling i september, men efterfølgende udsendte Dansk Håndbold Forbund en pressemeddelelse, hvor man annoncerede, at truppen endnu ikke er definitiv.

- Vi har endnu ikke fuldt overblik over, hvordan situationen er for flere af spillerne, så derfor må både medier og håndboldfans væbne sig med tålmodighed, indtil den endelige trup er udtaget, og det bliver meldt ud af Dansk Håndbold Forbund, siger Gudmundsson i pressemeddelelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.