Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk forsvarskrumtap: Vi lægger et lag på hver gang

Henrik Toft Hansen mener, det danske forsvar bliver bedre for hver kamp, efter René Toft Hansen blev skadet.

Håndboldlandsholdets forsvar har været et stort emne op til og ved EM på grund af René Toft Hansens skade.

Efter nogle svingende præstationer defensivt satte forsvaret sig for alvor igennem mod Ungarn, der blev slået 30-22 efter 18-10 ved pausen.

Henrik Toft Hansen, der nu spiller en større rolle i forsvaret, ser fremgang.

- Jeg synes, vi får lagt et lag på, hver gang vi spiller, og mod Ungarn var vi gode i næsten alle faser.

- Vi holdt dem fra mange afslutninger, og Niklas (Landin) stod også godt inde i kassen. Det er et samarbejde, og der er stadig små detaljer at forbedre, siger Henrik Toft.

Kampen udviklede sig perfekt for Danmark, der allerede i de første ti minutter skabte en komfortabel føring, der aldrig kom i fare.

- Det er svært at finde på noget dårligt at sige. Meget flaskede sig for os. Vi var godt forberedt på Ungarn, og de kom ikke rigtig med noget overraskende. Vi formåede at lukke ned for dem særligt i første halvleg.

- Så gik vi til pausen foran med otte, og jeg havde nok ikke troet, vi kunne sætte os så hårdt på det. De havde svært ved at score mål, og det, synes jeg, var vores fortjeneste, at vi fik lukket dem godt ned.

- I anden halvleg skulle vi bare gøre tingene færdige, og det lykkedes, selv om vi byttede lidt mål undervejs. Det er vigtigt, at vi nu får en god målscore med over til mellemrunden, siger Henrik Toft.

Også målmand Niklas Landin ser fremgang i forsvaret, der står foran ham.

- Der er en opadgående kurve, og sådan er det ofte ved en slutrunde, at jo flere gange man står sammen, jo bedre kommer det til at hænge sammen.

- Dem, der står inde i midten, bliver mere og mere trygge ved hinanden. De ved bedre, hvem der skal gå frem, og hvem der skal blive nede i de forskellige situationer, siger Landin.

Med sejren har Danmark fire point med til mellemrunden, hvor Spanien, Tyskland og Sverige venter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.