Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Daniel Agger løfter sløret: Derfor stopper jeg karrieren

Den 31-årige landsholdsanfører har meddelt, at han indstiller karrieren, der har budt på ophold i Brøndby og Liverpool.

Daniel Agger indstiller karrieren.
Daniel Agger indstiller karrieren.

»Det bliver svært det her. Det skal bare ud. Jeg har tænkt mig at sige det kort og kontant: Jeg har tænkt mig at trække stikket,« siger Daniel Agger kort efter kl. 11.30, hvor seancen er sat til at gå i gang.

Dermed er en lang karriere slut, der sluttede med to år i Brøndby, hvor sidste fodboldkamp altså blev 33. spillerundes opgør mod Sønderjyske for et par uger siden. Det har fodboldspilleren også bekendtgjort på Twitter. Det skete endda lige inden pressemødet:

Det er især hensynet til helbredet, der har påvirket beslutningen. Og ikke mindst de mange skader, der – også – har præget årene i Brøndby:

»Det har været rigtigt, rigtigt svært. Kroppen skal være i orden til hverdag. Der skal være et ordentlig niveau,« siger Daniel Agger, der har brugt lang tid på at overveje situationen:

»Det er ikke noget, jeg har gjort over natten. Jeg har været i tvivl længe. Så er der poppet små ting op, der har sagt: ’Jeg skal kraftedme blive ved. Men hver gang, har jeg så alligevel tænkt: ’Nej, jeg skal ikke længere ned i niveau'. De sidste år har været acceptable, og nu vælger jeg at stoppe på et acceptabelt niveau,« siger Daniel Agger.

Han fortæller igen om interessen fra eksempelvis tyrkiske Fenerbahce, at han har snakket med den danske landsholdskollega Simon Kjær (der spiller i klubben) om forholdene.

Og tilbuddet fejlede ikke noget:

»Det var ikke det jeg sagde nej til. Det var mig selv. Det har ikke noget at gøre med, om det var Tyrkiet eller Spanien. Det, der betyder noget, er, om jeg kan selv mig selv i spejlet,« siger Daniel Agger på pressemødet.

Og hvad så nu? Ifølge Daniel Agger kommer han ikke til at kede sig. Men fremtiden kommer ikke til at være inden for fodboldverdenen: ”Jeg har altid sagt, at når jeg stopper, er jeg færdig med det cirkus.”

Og bare lige for at slå en ting fast. Daniel Agger kommer ikke til at gøre comeback.

»Når jeg har taget en beslutning, så har jeg taget en beslutning,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.