Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Damgaard-brødre fortsætter håndboldkarrieren i Tyskland

ARKIVFOTO 2013 af Allan og Michael Damgaard (tv)- - Se RB 27/4 2015 10.53. Damgaard-brødre fortsætter håndboldkarrieren i udlandet. Både landsholdsspilleren Michael Damgaard og hans bror Allan forlader Tvis Holstebro til klubber i udlandet. (Foto: Morten Stricker/Scanpix 2015)
ARKIVFOTO 2013 af Allan og Michael Damgaard (tv)- - Se RB 27/4 2015 10.53. Damgaard-brødre fortsætter håndboldkarrieren i udlandet. Både landsholdsspilleren Michael Damgaard og hans bror Allan forlader Tvis Holstebro til klubber i udlandet. (Foto: Morten Stricker/Scanpix 2015)

Team Tvis Holstebro-brødrene Michael og Allan Damgaard skifter fra næste sæson den danske Herre Håndbold Liga ud med verdens bedste liga - den tyske Bundesliga.

Den yngste af Damgaard-brødrene, Michael, skal i næste sæson tørne ud for Champions League-aspiranterne SC Magdeburg. Den 25-årige venstre back har i indeværende sæson leveret flotte præstationer, der også har kastet en plads i landsholdstruppen af sig. Et skifte har derfor ligget i kortene, og nu har den tyske klub således offentliggjort, at danskeren tiltræder på en kontrakt, der gælder frem til 2017.

»Vi er meget tilfredse med indkøbet af Michael Damgaard. Michael kommer med dynamik og har meget stærke individuelle færdigheder. I den danske liga, i Europa Cup'en og på det danske landshold har Michael spillet en sensationel sæson. Vi er overbeviste om, at han vil fortsætte denne tendens i Bundesligaen og gøre os mere farlige fra bagrummet,« siger Steffen Stiebler, sportsdirektør i SC Magdeburg, til klubbens hjemmeside.

Storebror Allan tager i stedet til danskerklubben HSV, der allerede har Hans Lindberg og Henrik Toft Hansen i truppen. Den 29-årige playmaker har haft en god sæson i Team Tvis Holstebro, men efter tre sæsoner i klubben har han følt behovet for at prøve sig selv af på et højere niveau. Han har tidligere udtalt, at han håber, at skiftet kan være med til at åbne døren til landsholdet.

»Lige siden jeg var nede i Hamborg og se dem spille mod Flensborg, har jeg drømt om at spille der på et tidspunkt. Så da tilbuddet kom, bad jeg Holstebro om ikke at stille sig i vejen for det,« siger Allan Damgaard til HSVs hjemmeside.

Mens Michael Damgaard kan se frem til at spille i en klub, der spiller med i den sjove ende af Bundesligaen, så har storebrors nye klub haft store problemer, siden det sidste år kom frem, at der var alvorlige økonomiske problemer i den nordtyske traditionsklub. Man er derfor i gang med en relancering, og det afspejler sig i tabellen, hvor de i øjeblikket ligger uden for top seks, der giver en billet til europæisk håndbold.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.