Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cykelunion på vej mod sund økonomi efter millionoverskud

Danmarks Cykle Union fik stort overskud sidste år og afdrager på lån til Danmarks Idrætsforbund.

København. Danmarks Cykle Union (DCU) var på fallittens rand for nogle år siden og overlevede kun takket være et ekstraordinært millionlån fra Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Men nu ser DCU for alvor ud til at være på vej ud af den økonomiske krise.

Regnskabet for 2017 er offentliggjort tirsdag, og det viser et overskud på knap 1,3 millioner kroner.

Dermed har unionen kunnet barbere 700.000 kroner af gælden til DIF, som nu udgør 1,7 millioner kroner.

- Med en stram budget- og økonomistyring er det lykkedes at finde balancen mellem at skabe rum og at reducere omkostningerne tilstrækkeligt uden at tage unionens fantastiske talent- og udviklingsarbejde som gidsel.

- Og det er vi meget, meget tilfredse med, siger Henrik Jess Jensen, der er formand for DCU.

Cykelunionen har i løbet af sidste år ryddet op i og afviklet en række gældsposter som følge af den genopretningsplan, som man nu er forud for.

Alligevel understreger formanden, at der fortsat skal arbejdes hårdt med den økonomiske styring for at nå i mål.

- Vi skal fortsat holde fokus på udgifterne og samtidig sikre, at nye initiativer igangsættes, så vi får flere voksne cykelmotionister i klubberne og flere børn og unge i dansk cykelsport, siger han.

I 2015 kom det frem, at den daværende direktør i cykelunionen, David Gullberg, havde brugt for mange penge og havde holdt det skjult for bestyrelsen.

DCU opgjorde sit underskud til over 4,5 millioner kroner og bad siden DIF om hjælp til en økonomisk genopretningsplan.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.