Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brøndbys konkurs trin for trin

Berlingske har kigget på, hvad der sker, hvis Superliga-klubben Brøndby i sidste ende går konkurs.

Brøndbys spillerne er begyndt forårstræningen trods uvisheden omkring klubben. Foto: Uffe Weng
Brøndbys spillerne er begyndt forårstræningen trods uvisheden omkring klubben. Foto: Uffe Weng

Brøndby er så tæt på en konkurs som aldrig før, og hvis forhandlingerne med Spillerforeningen fortsætter med samme ufrugtbare resultat, kan det være et spørgsmål om dage, før det er slut.

Klubben skulle torsdag 31. januar have udbetalt løn til sine ansatte, men det skete ikke, og samme aften meddelte direktør Tommy Sommer Håkansson, at man hidtil ikke har kunnet nå til enighed med Spillerforeningen om en aftale omkring feriepengesagen, hvorfor lønnen er udeblevet.

Den københavnske vestegnsklub skylder med rettens ord omkring fire millioner kroner i feriepenge til de tidligere Brøndby-spillere Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson. Beløbet kan løbe op i over 30 millioner kroner med renter til over 50 nuværende og tidligere spillere.

Brøndby ønsker dog ikke at betale de 18 procent i renter. Omvendt vil Spillerforeningen have en garanti for pengene, inden den vil indgå en afdragsordning med klubben. Den garanti kan Brøndby ikke give.

Hvis klubben misligholder spillernes kontrakter og ikke betaler den aftalte løn senest tre hverdage efter, at spillerne skriftligt har afsendt eller fremlagt deres krav skriftligt herom, vil de ifølge cirkulære 60 i DBUs regler frit kunne tiltræde i en anden klub. Spillerne i Brøndby holdt torsdag aften møde, og dermed kan de, såfremt de har krævet lønnen skriftligt denne aften, allerede onsdag stå på markedet og skifte til en ny klub kvit og frit.

Samtidig truer fagforeningen HK med at erklære Brøndby konkurs, hvis klubben ikke har betalt de kontoransattes løn inden 18. februar. Det drejer sig ifølge Berlingskes oplysninger om 5-10 personer.

Men hvad sker der egentlig, hvis en fodboldklub går konkurs? Berlingske har taget et kig på DBUs paragraffer og giver her på siden de vigtigste punkter i en konkurs.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.