Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brøndby i samarbejde med Gladbach

Brøndby indgår et uformelt samarbejde med Gladbach og klubbens danske scout, Ove Flindt Bjerg.
Brøndby indgår et uformelt samarbejde med Gladbach og klubbens danske scout, Ove Flindt Bjerg.

FC Midtjylland er gået helt nye matematiske veje i jagten på de bedste spillere. FC København har udvidet deres netværk med tilknytningen af den tidligere Chelsea-scout Bjarne Hansen, og nu søger Brøndby mod Tyskland for at følge trop med konkurrenterne.

Formand og storaktionær Jan Bech Andersen har således indgået et - indtil videre - uformelt samarbejde med Borussia Mönchengladbach og klubbens danske scout Ove Flindt Bjerg for på den måde at bruge pengene bedst muligt i forsøget på at styrke holdet.

Kontakten mellem de to blev angiveligt knyttet i forbindelse med Brøndbys møde med FC København i forrige uge, hvor de to blandt andet overværede 0-0 kampen sammen og udvekslede idéer, og næste skridt er, at Jan Bech Andersen sammen med en delegation fra klubben besøger den tyske traditionsklub.

»Ove og jeg havde en rigtig god samtale, og der er flere paralleller mellem Gladbach og Brøndby. Det ville være ansvarsløst og utaknemmeligt ikke at lytte og tage imod et tilbud om at få en indsigt i, hvordan en top 3-klub i Bundesligaen griber tingene an,« siger Jan Bech Andersen og afslører en tidlig passion for sin nye samarbejdspartner.

»Når man som jeg har set fodbold siden starten af 1970’erne og derudover husker VM i 1974 med Jürgen Sparwasser fra DDR, så husker man også Ove Flindt Bjerg som en pioneer og en fighter. Han er tilmed en passioneret og vidende mand, der ikke har sat sig i et hjørne og stoppet med at lære,« siger Jan Bech Andersen.

Jan Bech Andersen ønsker ikke at uddybe de muligheder for et samarbejde, han og Ove Flindt Bjerg har diskuteret, men ifølge BTs oplysninger kan der være tale om alt fra klubbens omfattende talentarbejde og scoutingnetværk til udveksling af potentielle spillere.

Brøndby er, når Flemming Berg fra 1. juli begynder som talentudviklingschef i DBU, uden chef for scoutingen, og selvom Ove Flindt Bjerg næppe er et emne til at gå ind i den stilling, ser Jan Bech Andersen ham som en oplagt person at læne sig op ad for at hente inspiration til et forbedret setup.

Ikke mindst fordi Gladbach på samme måde som Brøndby har oplevet både sportslig og økonomisk modgang, men altid har hørt til blandt de store tyske klubber, mener Jan Bech Andersen:

»Gladbach er jo en ikonisk klub fra 1970’ere, som jeg sagde før, og som har kæmpet sig igennem kriser og nu ligger rigtigt godt til i Bundesligaen. Men hvad kontakten nu kan føre til, må tiden vise.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.