Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blatters advokat: Udbetalinger var korrekte og retfærdige

Den tidligere Fifa-boss beskyldes for på uretfærdig vis at have tilraget sig millioner.

Den tidligere Fifa-generalsekretær Sepp Blatter afviser via sin advokat at have gjort noget forkert. Arkiv. Scanpix/Fabrice Coffrini
Den tidligere Fifa-generalsekretær Sepp Blatter afviser via sin advokat at have gjort noget forkert. Arkiv. Scanpix/Fabrice Coffrini

Zurich. Den tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter og to andre tidligere topfigurer i fodboldens verdensorganisation har ifølge beskyldninger beriget sig selv med millioner af schweizerfranc, mens de endnu havde stor indflydelse.

80-årige Blatter har ikke selv kommenteret beskyldningerne, men han lader via sin advokat omverdenen vide, at han ser frem til at tilbagevise påstandene.

- Vi ser frem til at vise Fifa, at Hr. Blatters kompensationsudbetalinger var korrekte, retfærdige og i overensstemmelse med, hvad lederne i andre store professionelle sportsligaer i verden har fået, siger advokat Richard Cullen i en udtalelse.

Fifa skrev fredag på sin hjemmeside, at Sepp Blatter samt tidligere Fifa-generalsekretær Jerome Valcke og tidligere vicegeneralsekretær Markus Kattner har beriget sig selv med 80 millioner dollar svarende til cirka 530 millioner kroner over en periode på fem år.

Fifa oplyser, at det er en koordineret indsats mellem de tre personer, der har gjort, at de kunne få udbetalt de mange penge gennem årlige lønforhøjelser, VM-bonusser og andre bonusser.

Udbetalingerne, der er foretaget mellem 2011 og 2015, ligger angiveligt over det niveau, som ellers var normalt for løn og bonusser i den periode.

En person tæt på Markus Kattner siger til Reuters, at "ingen af de oplysninger, som er kommet frem, er ukendte for kompensationskomitéen".

Jerome Valcke har ikke kommenteret beskyldningerne, som, hvis de er rigtige, kan være i strid med schweizisk lovgivning.

Fifas konklusioner i undersøgelsen af de tre tidligere bossers lønforhold er midlertidige, og det skal nu undersøges nærmere, om de har brudt nogle regler og love.

Fifa oplyser, at oplysningerne er udleveret til de schweiziske efterforskere, som fredag ransagede Fifas hovedkvarter i Zürich.

Oplysningerne vil ligeledes blive udleveret til de amerikanske myndigheder.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.