Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blatter får fortsat præsidentløn i Fifa trods karantæne

Indtil Fifa vælger en ny til præsidentposten, får skandaleramte Sepp Blatter sin løn udbetalt.

Miami: Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) mangeårige præsident Sepp Blatter har fået otte års karantæne fra fodbold.

Alligevel hæver den skandaleramte schweizer stadig præsidentløn fra forbundet, skriver Reuters.

Udbetalingerne vil fortsætte, indtil Fifa får en ny mand på posten, bekræfter en talsmand for fodboldforbundets Audit and Compliance Committee, som er en komité, der arbejder for at gøre Fifa mere åbent og gennemskueligt.

- Indtil en ny præsident bliver valgt 26. februar, er hr. Blatter den valgte præsident, og derfor - i overensstemmelse med hans kontrakt - er han berettiget til at modtage sit vederlag, siger talsmand Andreas Bantel til Reuters.

Sepp Blatter blev i december suspenderet fra al fodboldrelateret aktivitet i otte år af Fifas etiske komité. Det skete, efter at han var kommet i søgelyset for en pengeoverførsel til Michel Platini, den ligeledes udelukkede præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Beløbet var på to millioner schweizerfranc. Det var angiveligt betaling for et stykke arbejde, Platini havde lavet mange år før 2011, hvor pengene blev overført.

Fifas etiske komité har fundet det bevist, at overførslen fra Blatter til Michel Platini er i strid med forbundets regler omkring tildeling af gaver og andre goder.

Siden sagen for alvor begyndte at rulle, har Fifa dog stoppet udbetalinger af bonusser til Blatter.

Det har ikke været muligt for Reuters at få en kommentar om præsidentlønnen fra Blatters amerikanske advokat eller Blatters schweiziske talsmand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.