Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Billardspiller får karantæne for matchfixing

En dansk billardspiller havde aftalt et resultat i en turnering på forhånd og er derfor dømt for matchfixing.

København: Den danske billardspiller Allan Jensen er blevet straffet med ni måneders karantæne for matchfixing.

Ved udmålingen af sanktionen blev der taget hensyn til, at han fortrød sin handling og på eget initiativ indrømmede, hvad han havde gjort.

Det er matchfixingnævnet i Danmarks Idrætsforbund (DIF), der har afsagt kendelse i sagen om billardspilleren.

Allan Jensen deltog i turneringen Verhoeven Open (trebande karambole) i New York i juli 2015.

I sin sidste puljekamp skulle han møde den førende amerikaner, og hvis resultatet blev 25-24 til danskeren, så ville begge gå videre i turneringen.

Allan Jensen opsøgte aftenen før kampen sin modstander, og de aftalte, at kampen skulle ende 25-24, hvilket den også gjorde.

Efter kampen henvendte danskeren sig dog til turneringsledelsen og fortalte den, hvad der var foregået, hvorefter han blev smidt ud af turneringen.

Han forfattede derefter en besked på Facebook, hvor han beskrev sin involvering i sagen. I kendelsen fra matchfixingnævnet lyder det:

- Nævnet tillægger det væsentlig betydning i formildende henseende, at indklagede efter den omhandlende kamp straks og uforbeholdent indrømmede sin forseelse over for turneringsledelsen, og at han dermed også straks tog skridt til at genoprette den skete skade.

Nævnet anfører også, at det kommer anklagede til gode, at sagsbehandlingstiden har været længere end nødvendig.

De ni måneders karantæne, som nævnet valgte at give Allan Jensen, og som gælder al deltagelse i aktiviteter under Den Danske Billard Union, bliver regnet tilbage fra 11. august 2015.

Her blev han suspenderet af billardunionen. Det vil sige, at udelukkelsen udløber 10. maj 2016.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.