Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

BIF og FCK nedtoner tilskueruroligheder

Brøndby har været genstand for meget kritik, efter det i sidste uge kom frem, at vestegnsklubben havde sendt en mail til fem af de konkurrerende klubber med otte krav til forbedringer af deres udebaneafsnit.

Et af disse krav var blandt andet opsætning af et net foran udebaneafsnittene, der skulle gøre det sværere for de medrejsende Brøndby-tilhængere at kaste ting på banen. En foranstaltning, der skulle finansieres af klubberne selv og ikke Brøndby.

Det fik FCKs direktør, Anders Hørsholt, til at lange ud efter Brøndby i et interview med Tipsbladet og anklage klubledelsen for at mangle format, da Brøndby efter hans mening forsøgte at fralægge sig ansvaret for tilhængernes handlinger.

I mandagens derby mellem Brøndby og FCK var det imidlertid ikke kun hjemmepublikummet, der ikke kunne opføre sig ordentligt. Der blev tændt romerlys blandt begge holds fangrupperinger, og undervejs fik både Ludwig Augustinsson og Stephan Andersen fra FCK og Brøndbys Ferhan Hasani kastet fadøl, lightere og andre genstande efter sig.

Det har ikke været muligt for BT at få en kommentar fra Anders Hørsholt om episoden, men klubbens pressechef, Jes Mortensen, forsikrer, at de skyldige FCK-tilhængere vil blive straffet.

»Alt i alt synes vi, det var et vellykket derby. Det er også, hvad vi har hørt fra politiet og Brøndby. Der vil altid være nogen, der træder ved siden af. Og det er ærgerligt, men vi har gang i de procedurer, der kan finde frem til de involverede, som så vil få en bøde og karantæne. Dels har vi vagter, der kan identificere de pågældende, samt overvågningsbilleder, vi kan gå ud fra. Men vi er generelt godt tilfredse med kampens afvikling,« siger Jes Mortensen.

I Brøndby kender man alt til frustrationen over, at tilhængerne ikke kan opføre sig ordentligt. Men klubbens administrerende direktør Jesper Jørgensen nedtoner episoderne ved mandagens 'New Firm.'

»Vi har haft et fint samarbejde med FCK omkring udebaneafsnittet, og selvom der var flere episoder dernede, som ingen af klubberne ønsker, så har vi ikke interesse i at blæse det op. Overordnet set forløb derbyet uden konfrontationer og alvorlige episoder, og det er vi glade for,« siger Jesper Jørgensen og tilføjer:

»Et derby er på alle måder en helt særlig kamp, og det gælder også for forberedelserne og det sikkerhedsmæssige setup, som til denne kamp er meget mere omfattende og ressourcekrævende end en 'normal' kamp på Brøndby Stadion. Trods en episode med pyroteknik i forbindelse med tifoen inden kampen, som vi selvfølgelig er ærgerlige over, er det overordnede billede af kampens afvikling positivt. Der var meget få episoder på og uden for stadion, hvilket skyldes gode forberedelser og et godt samarbejde med egne fans, kontrollører, politi og FCK,« siger han.

Spillet på banen var i øvrigt ikke værd at skrive hjem om, da den manglede både chancer og flot spil. Den endte da også meget sigende 0-0.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.