Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Belgiske topklubber i budkrig om dansk stjernefrø

KSC Lokerens dansker, Alexander Scholz (tv.), er i dette transfervindue en eftertragtet herre i belgisk fodbold. Anderlecht og Standard Liège kæmper en indædt kamp om danskerens underskrift, og det har fået prisen til at stige gevaldigt. Foto: EPA
KSC Lokerens dansker, Alexander Scholz (tv.), er i dette transfervindue en eftertragtet herre i belgisk fodbold. Anderlecht og Standard Liège kæmper en indædt kamp om danskerens underskrift, og det har fået prisen til at stige gevaldigt. Foto: EPA

Belgisk sportspresse har et dansk navn på forsiderne i disse dage. Alexander Scholz er brandvarmt stof i det fodboldglade og gale land.

Faste læsere af BT vil vide, at den 22-årige danske ungdomslandsholdspiller er en eftertragtet skikkelse, og at han er hovedpersonen i et regulært transfer-trekantsdrama mellem Alexander Scholz’ nuværende arbejdsgiver, Lokeren, og bejlerne Anderlecht og Standard Liège.

Flere gange i denne uge er belgisk presse gået planken ud og har erklæret, at nu er danskeren på plads i Anderlecht, men som BT har fortalt, så gør Standard Liège sig umage for at overhale rivalerne indenom. Og det sender nu prisen på danskeren op i hæsblæsende 20 millioner kroner.

BT erfarer, at regnestykket er som følger: Anderlecht kan købe Scholz for 15 millioner kroner plus en bonus på 1,9 millioner kroner for hver gang traditionsklubben går i Champions Leagues gruppespil, mens danskeren er i klubben. Dertil præstationsbonusser og videresalgsprocenter. Sidstnævnte parameter er vigtig for Lokeren, da Scholz tiltrækker sig købestærk engelsk interesse.

På den anden side af bordet forlanger Lokeren 20 millioner kroner kontant plus bonusser af Standard Liège – cykelbyens fodboldhold skal betale mere med det samme af to årsager.

For det første er Lokeren ikke overbeviste om, at Standard Liège vil kvalificere sig til Champions League i nær fremtid, og for det andet er det en ’straf<saxo:ch value="226 128 153"/> for, at de røde har kontaktet danskeren direkte uden Lokerens tilladelse.

Den slags respektløshed tolerer Lokerens 83-årige stenrige ejer, Roger Lambrecht, ikke, og derfor presses Liège voldsomt op i pris.

Liège prøver for sin part at tale danskeren varm med en bedre lønpakke end Anderlecht, selv om Alexander Scholz’ personlige detaljer langtfra er på plads.

Det er status efter dage med endeløse møder parterne imellem og telefonopkald på kryds og tværs med et artigt persongalleri, der udover rigmanden Lambrecht tæller Roland Duchâtelet, liberal politiker, milliardær og ejer af Standard Liège samt den engelske klub Charlton ved forhandlingsbordet.

Og altså Alexander Scholz, der samtidig passer sin træning i Lokeren. Dramaet fortsætter dermed weekenden over.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.