Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Barcelona trodser DBU: Vi kommer alligevel til Danmark

En spansk storklub bekymrer sig ikke om afvisninger.

DBUs bestyrelse valgte lørdag at sige »nej tak« til fodboldklubben FC Barcelonas drømme om at starte en talentakademi i Danmark.

FC Barcelona havde ellers planlagt at afholde auditions i Danmark for børn helt ned til 6 års alderen for at finde den nye »Laudrup«.

Nu lader det til at den spanske fodboldklub alligevel ynder at gennemføre talentplukningsauditionen. Det skriver klubben i en mail til deltagerne af auditionen, som TV 2 SPORT er kommet i besiddelse af.

»DBU´s aflysning af audition 9. - 10. maj i Ballerup Idrætsby, som er fremgået i medierne de sidste par dage, beror desværre på en række misforståelser fra DBU`s side vedrørende FCBEscola Copenhagen. Vi vil derfor gerne bekræfte at audition gennemføres helt som planlagt, og at vi glæder os rigtig meget til at se dig i Ballerup Idrætsby, lyder det i mailen,« ifølge TV2 Sporten.

Målet fra FC Barcelonas side været at udvælge fodboldspillere i alderen 6-16 år ud fra deres fodboldfaglige kompetencer, men det står ikke på mål med de danske værdier, mener Bent Clausen, næstformand i DBU og formand i Breddeudvalget, der sammen med Udvalget for Professionel Fodbold har kigget grundigt på projektet.

»Vi kan ikke stå inde for, at børn ned til seksårsalderen skal til auditions for at blive optaget og skal indgå i et udpræget elitært træningsmiljø,« siger Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU's breddeudvalg til unionens hjemmeside.

DBU har etableret et regelsæt, 'DBUs Holdninger og Handlinger', for at værne om børnenes tryghed og trivsel, og her lever et udenlandsk talentakademi ikke op til kravenene.

»Børn udvikler sig enormt i den alder, og derfor kan et barn med gode boldegenskaber som seksårig være overhalet som syvårig, og hvad skal der så ske med ham, når han bliver vejet og fundet for let. Hvem samler det barn op?« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.