Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bakken Bears lærer af dyr tur i Champions League

Det giver store oplevelser, men underskud at deltage i Champions League, siger Bakken Bears' sportsdirektør.

Aarhus. Bakken Bears har betalt dyre lærepenge i den første udgave af Champions League i basketball.

Det aarhusianske basketballflagskib har blot sejret en enkelt gang i 13 kampe, og inden sidste gruppekamp onsdag mod tyrkiske Banvit i Aarhus, er Bakken ude af turneringen.

Trods nederlagene har det været sjovt at prøve kræfter med de bedste, siger Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears.

- Vi vidste godt, der var forskel, men vi er nok alligevel en smule overraskede over, hvor stor forskellen er op til det europæiske topniveau. Vi har fået at mærke, hvad det vil sige, når man ikke er helt lige så god som de andre.

- Set over en hel trup hopper modstanderne lige en halv centimeter højere, deres arme er lige lidt længere, de løber en smule hurtigere og skyder en smule bedre. Det er derfor, de får en større løn og spiller i større klubber.

- Det er vel, som hvis et dansk fodboldhold skal ud og spille mod Real Madrid og Dortmund. I basketball er det bare endnu mere ubarmhjertigt, for det bedste hold vinder næsten altid, siger Michael Piloz.

Økonomisk har det været en dårlig forretning at være med i turneringen på grund af de mange rejseomkostninger.

- Det er en dødssyg forretning. Vi får 100.000 euro for at være med i hovedturneringen, og det afbøder lidt af det, men det opvejer ikke udgifterne til syv udekampe i turneringen plus en i kvalifikationen.

- Vi har 18 mand af sted til udekampene, og så er der også udgifter i forbindelse med hjemmekampene, hvor vi har skullet flytte kampe væk fra Vejlby-Risskov Hallen, siger han.

Afkastet kunne så komme af bedre præstationer i ligaen, men det er endnu for tidligt at måle, mener Michael Piloz.

- Det har kostet lidt på den korte bane, når vi har rejst og spillet kampe i hele Europa, og så skal spille i ligaen kort efter.

- På den lange bane håber jeg, vi kommer til at nyde godt af de her oplevelser og den læring, det er at blive straffet for den mindste fejl, siger han.

Når han skal se tilbage, husker han først og fremmest turneringen for noget positivt - og Bakken deltager gerne igen trods omkostningerne.

- Vi har brandet vores klub og dansk basketball. Det har gjort os interessant for spillere på et højere niveau, og vi har fået nogle fantastiske oplevelser.

- Når man spiller nede i Tyrkiet og Grækenland, er det nogle kæmpe oplevelser. Folk brænder virkelig for basketball dernede, og det er noget andet end at spille i Aarhus eller Gentofte, siger sportsdirektøren.

I næste sæsons udgave af turneringen deltager 32 hold, mens der i denne sæson er 40 deltagere. Bakken Bears er i denne sæson den klub med færrest sejre.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.