Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bak om styrt-EM: Det var voldsom Volvo og ren kamikaze

Sidevinde og en hektisk finale ødelagde EM-løbet for Danmark, mener vejkaptajn Lars Bak.

EM Landevejscykling, Herning, linjeløb elie, herrer , 6.august : Lars Bak ude på ruten i regnvejr. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)
EM Landevejscykling, Herning, linjeløb elie, herrer , 6.august : Lars Bak ude på ruten i regnvejr. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)

Herning. Cykel-EM blev ikke, som det danske herrelandshold havde drømt om, og kaptajn Magnus Cort måtte nøjes med en sekundær placering langt fra vinderen Alexander Kritstoff.

Styrt og sidevind var årsagen, mener Lars Bak, som svingede taktstokken på det danske hold på landevejen.

»Det var voldsom Volvo med de tre styrt, så det er svært lige at danne sig et overblik over, hvad der skete til slut. Det var vanvittigt. Der var rigtig meget sidevind, og der var nogle rigtig modbydelige styrt,« siger Lars Bak.

Han føler, at taktikken sådan set var god. Det blev den massespurt, som landsholdet havde regnet med. Men styrtene ødelagde planen til slut.

»Det var svært at sidde sammen derude til slut, for der var meget sidevind, og det var ren kamikaze. Der var simpelthen så mange, der ville spurte. Det var kun et spørgsmål om, hvornår de ville styrte.«

Bak fremhæver særligt debutanten Torkil Veyhe, som "førte stort set hele vejen".

Selv var den erfarne Lotto-rytter med i et kortvarigt udbrud med Mads Würtz Schmidt.

»Taktikken var, at vi ikke måtte føre i udbruddene. Vi skulle bare neutralisere, og det gjorde jeg sammen med Mads Würtz. Alle kørte rigtig flot, og de holdt sig til planen«, siger Bak.

Både Matti Breschel og Michael Mørkøv, som begge skulle hjælpe Cort, styrtede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.