Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Badmintonstjerne vinder pris for årets sportspræstation

Badmintonspilleren Viktor Axelsen vandt VM-guld i 2017. Nu kan han kalde sig Årets Sportsnavn.

Viktor Axelsen vandt sidste år VM-guld i herresingle. Det sikrede ham lørdag aften prisen for årets sportspræstation ved Sport 2017 i Herning. Scanpix/Arun Sankar
Viktor Axelsen vandt sidste år VM-guld i herresingle. Det sikrede ham lørdag aften prisen for årets sportspræstation ved Sport 2017 i Herning. Scanpix/Arun Sankar

Det har været et hæsblæsende 2017 for badmintonspilleren Viktor Axelsen. Året peakede den 27. august, hvor den blot 23-årige fynbo slog den femdobbelte verdensmester og dobbelte olympiske mester Lin Dan fra Kina i VM-finalen.

Tydeligt rørt kunne Viktor Axelsen lade sig hylde som verdensmester i herresingle. Den 6. januar 2018 kunne den nuværende etter på verdensranglisten i herresingle igen lade sig hylde. Denne gang som Årets Sportsnavn, der uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten. Desværre kunne Viktor Axelsen ikke selv være tilstede på scenen i Herning til Sport 2017, da han i øjeblikket deltager i en turnering i Indien. I stedet modtog hans to år yngre søster, Johanne, statuetten og de medfølgende 75.000 kroner af H.K.H. Kronprins Frederik.

DIF's administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen, som sidder med i dommerkomitéen for Årets Sportsnavn siger om valget af Viktor Axelsen:

"Vi har haft rigtig mange fornemme danske sportspræstationer i 2017, men Viktor Axelsens bedrifter stikker ud. På trods af vores stolte badmintontraditioner i Danmark, så er det 20 år siden, at vi sidst har haft en dansk verdensmester i herresingle, hvilket understreger det exceptionelle i Viktor VM-titel. At han samtidig kan lukke 2017 med at vinde de prestigefyldte sæsonfinaler og slutte som nummer et på verdensranglisten viser, at han har haft et fantastisk år. Viktor Axelsen er derfor en værdig vinder af det, som jeg i al beskedenhed vil kalde for Danmarks største sportspris, Årets Sportsnavn 2017," siger Morten Mølholm Hansen.

Udover VM-guldet i skotske Glasgow så vandt Viktor Axelsen i 2017 blandt andet Super Serie-turneringerne i Indien og Japan, sæsonfinalerne i Dubai og EM-guld for mix-hold i Polen. Den unge badmintonspillers sejrs-CV er med andre ord blevet væsentligt længere i 2017, hvor han slutter på en flot førsteplads på verdensranglisten i herresingle.

De to andre nominerede til Årets Sportsnavn 2017 var Caroline Wozniacki for sine sejre i WTA-finalen i Singapore og i Tokyo Open og sejlerne Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen for deres VM-guld i 49'er FX

DIF har siden 1991 uddelt prisen som Årets Sportsnavn sammen med Jyllands-Posten. Sportsredaktør for Jyllands-Posten, Troels Henriksen, er også fuld af begejstring over Viktor Axelsens 2017.

"Viktor Axelsen har i 2017 efter min vurdering leveret en af de største, danske idrætspræstationer i det seneste årti. Ikke blot blev han verdensmester. Han nåede også toppen af verdensranglisten og vandt sæsonfinalen efter en sejr over Lee Chong Wei, der sammen med Lin Dan har været badmintonsportens største profil over de seneste ti år. Årets Sportsnavn gives således i år ikke for en enkeltstående flot præstation, men for en magtdemonstration set over hele året," siger Troels Henriksen.

/ritzau

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.