Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Badminton-boss om Carsten Mogensen: Fantastisk forløb

Carsten Mogensen er tilbage på badmintonbanen i herredouble og får ros af sportschefen i Badminton Danmark.

Carsten Mogensen (th.) håber på en OL-billet i herredouble sammen med Mathias Boe efter Mogensens lange pause som følge af en operation i hjernen. (Arkivfoto). Reuters/Peter Cziborra
Carsten Mogensen (th.) håber på en OL-billet i herredouble sammen med Mathias Boe efter Mogensens lange pause som følge af en operation i hjernen. (Arkivfoto). Reuters/Peter Cziborra

København. Den danske badmintonspiller Carsten Mogensen fik konstateret en såkaldt aneurisme i hjernen i februar, som krævede operation, men han nærmer sig igen topformen.

De seneste dage har budt på et comeback ved Super Series Premier-turneringen Indonesia Open, hvor Carsten Mogensen fik to kampe i herredouble med makkeren Mathias Boe.

Torsdag blev det dog til nederlag til japanerne Takeshi Kamura og Keigo Sonoda.

Indonesia Open skulle give et fingerpeg om, hvorvidt Mogensen er i stand til at konkurrere ved OL i Rio til august, og Badminton Danmarks sportschef, Finn Trærup-Hansen, er imponeret over Mogensens comeback.

- Det er et fantastisk forløb, Carsten har været igennem. Det var ikke det, vi fik stillet i udsigt af lægerne, og det kan da være, de skal til at skrive lægebøgerne om. Det viser, at dansk herredouble står med flere velkvalificerede par i forhold til OL, siger Finn Trærup-Hansen til Jyllands-Posten.

Badminton Danmark skal nu finde ud af, hvem der skal repræsentere Danmark ved OL. Mathias Boe og Carsten Mogensen har sikret Danmarks plads i herredouble, men af naturlige årsager har der været tvivl om, hvorvidt Carsten Mogensen kunne nå at blive klar.

Mathias Boe og Carsten Mogensen er faldet ned som nummer otte på verdensranglisten, siden Mogensens hjerneblødning og operation. De ligger blot en plads over det andet danske par i herredouble, Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Colding.

Dermed er der pludselig opstået kamp om OL-billetten, erkender sportschefen.

- Den problemstilling har vi jo hele tiden haft. Det er to par, som har præsteret på et højt niveau. Hvis der havde været stor forskel på parrene, så havde det måske ikke været så afgørende, hvor langt Carsten Mogensen var i sit genoptræningsforløb, siger Finn Trærup-Hansen.

Han fastslår over for avisen, at OL-pladsen går til det par, som står med de bedste muligheder for at præstere ved slutrunden, og at badmintonforbundet officielt sætter navn på OL-parret 13. juni.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.