Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Fifa-datter fik millioner ved Qatars VM-værtskab

Ifølge Bild fik en Fifa-repræsentants datter 15 millioner kroner overført, da Qatar blev tildelt VM-værtskab.

Michael Garcia skrev Fifa-rapporten, som Bild nu refererer til. Scanpix/Fabrice Coffrini
Michael Garcia skrev Fifa-rapporten, som Bild nu refererer til. Scanpix/Fabrice Coffrini

Berlin. To millioner euro - svarende til omkring 15 millioner kroner - blev overført til en tiårig datter af en repræsentant fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), inden Qatar blev tildelt værtskabet for VM i 2022.

Det skriver den tyske avis Bild, der hævder at have fået indblik i den omfattende rapport, som Fifa-efterforskeren Michael Garcia har begået på mere end 400 sider.

I denne gransker Garcia mulig bestikkelse og korruption i forbindelse med, at Rusland og Qatar blev VM-værter for slutrunderne i henholdsvis 2018 og 2022.

Ifølge Bild blev de to millioner euro overført til den tiårige pige fra en ukendt kilde.

Den tyske avis beretter også, hvordan tre Fifa-medlemmer blev fløjet i privatfly til Brasilien for at deltage i nogle store fester, som Qatars fodboldforbundet var vært for, inden VM-værtskabet blev tildelt i slutningen af 2010.

Desuden har Bild i rapporten læst sig til, at et tidligere medlem af Fifas eksekutivkomité i en e-mail takker Qatars fodboldforbund for at have overført adskillige hundrede tusinder euro.

- Der er ingen beviser på, at Rusland og Qatar købte sig til VM-værtskaber. Men særligt i Qatars tilfælde er der er så mange ting, der tyder på det, at en anden konklusion virker utænkelig, siger Bild-journalisten Peter Rossberg.

Garcias rapport blev bestilt af Fifa, men efter at have læst den skrællede Fifa de oprindelige 403 sider ned til 42, inden den skulle præsenteres.

Den resterende del blev gjort hemmelig, og i protest mod dette stoppede Garcia sit arbejde i december 2014.

Bild meddeler, at man hen over flere dage vil præsentere flere udvalgte dele fra den hemmelige rapport.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.