Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Australsk forbund risikerer at blive styret af Fifa

Afstemningen om at udvide Australiens Fodboldforbund (FFA) er nedstemt, og Fifa kan overtage kontrol af FFA.

Australien skal med til VM i fodbold, men landets fodboldforbund har problemer uden for banen. Scanpix/William West
Australien skal med til VM i fodbold, men landets fodboldforbund har problemer uden for banen. Scanpix/William West

Fodboldforbundet i Australien befinder sig stadig i en seriøs krise, der kan betyde, at Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) skrider ind.

Ved det årlige møde i Australiens Fodboldforbund (FFA) lykkedes det ikke at få vedtaget en beslutning om at udvide medlemsantallet i FFA og dermed gøre forbundet mere demokratisk.

Det skriver AFP.

Fifa havde sat 30. november som deadline for, at det australske forbund selv kunne få styr på sin organisation i ledelsen.

Da det ikke lykkedes, opfordrer FFA til, at Fifa overtager kontrollen af forbundet i det daglige og etablerer et udvalg til formålet.

»Vi vil nu tale med Fifa og finde ud af, hvilke skridt der skal tages for at løse problemet, så vi kan få en større og mere repræsentativ kongres.«

»Vi har debatteret det her i mere end et år, og vi er skuffede over, at medlemmerne ikke var i stand til at være enige nok om en udvidelse af kongressen,« siger Steven Lowy, der er formand for FFA.

Ifølge den australske avis The Sydney Morning Herald lykkedes det akkurat ikke FFA at hente den fornødne opbakning til udvidelsen.

Det krævede opbakning fra otte af ti nuværende medlemmer, men kun syv medlemmer stemte for forslaget.

Det fik Greg Griffin, der er klubbernes repræsentant i forbundet, til at skyde med skarpt mod formanden.

»Steven Lowy har tabt omklædningsrummet. Når det sker i sport, er det meget svært at komme tilbage. Jeg tror, Fifa er nødt til at skride ind,« siger Griffin ifølge avisen.

En Fifa-delegation mødes i næste uge i Abu Dhabi, og her ventes det, at Fifa beslutter, om man vil nedsætte et udvalg, der skal lede det australske forbund gennem krisen.

Hvis Fifa beslutter denne løsning, vil det først kunne lade sig gøre fra januar, da det efterfølgende skal godkendes på et højere niveau i Fifa.

Ifølge avisen har Fifa tidligere indført disse udvalg i Argentina, Thailand, Grækenland og Guinea.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.