Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Antidopingagentur suspenderer stort laboratorie i USA

Et laboratorie i Californien har fået frataget sin licens de næste tre måneder, oplyser Wada.

Laboratoriet på University of California oplyser selv, at det er verdens største antidopinglaboratorie i Wada-regi. Det analyserer angiveligt 45.000 urinprøver hvert år. Scanpix/Andrew Couldridge/arkiv
Laboratoriet på University of California oplyser selv, at det er verdens største antidopinglaboratorie i Wada-regi. Det analyserer angiveligt 45.000 urinprøver hvert år. Scanpix/Andrew Couldridge/arkiv

Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) har delvist suspenderet et laboratorie i Los Angeles, USA.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det olympiske laboratorie på University of Californias afdeling i Los Angeles har fået en karantæne på tre måneder.

Wada skriver i en pressemeddelelse, at karantænen skyldes, at laboratoriets procedurer ikke har levet op til standarderne.

Wada beskriver ikke en præcis årsag til karantænen.

Laboratoriet kan fortsætte sine antidoping-aktiviteter under karantænen. Men et andet Wada-laboratorie skal genteste prøverne, før eventuelle fund kan konstateres.

Det Amerikanske Antidopingagentur (Usada) siger, at Wadas beslutning ikke betyder, at der skal herske tvivl om laboratoriets troværdighed.

»Det er vigtigt at bemærke, at der aldrig har været prøver, der fejlagtigt har været positive på laboratoriet i University of California,« oplyser Usada ifølge AP i en pressemeddelelse.

»Desuden er ingen atleter blevet falsk anklaget, suspenderet eller på anden måde straffet,« står der videre i pressemeddelelsen.

University of California blev underrettet om beslutningen i sidste uge. Universitetet har nu 21 dage til at appellere afgørelsen.

Laboratoriet oplyser selv, at det er verdens største antidopinglaboratorie i Wada-regi.

Det analyserer angiveligt 45.000 urinprøver hvert år.

Talskvinde for University of California Elaine Schmidt siger, at laboratoriet ikke har nogen kommentarer.

Det er ikke unormalt, at et laboratorie bliver suspenderet af Wada.

Det skete blandt andet inden OL i Rio i 2016. Her blev et laboratorie i den brasilianske OL-værtsby ramt af karantæne. Det skete kun halvanden måned inden, at OL gik i gang.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.