Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Albueskinne holder René Toft Hansen ude mod Argentina

Det Internationale Håndboldforbund vil ikke godkende stregspillerens albueskinne før kampen mod Argentina.

Rene Toft Hansen under træningen torsdag d. 12 januar 2017 i Paris. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Rene Toft Hansen under træningen torsdag d. 12 januar 2017 i Paris. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

Paris. En manglende godkendelse af René Toft Hansens albueskinne er årsagen til, at den store stregspiller ikke er indskrevet i truppen til Danmarks håndboldlandsholds VM-premierekamp fredag mod Argentina.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) oplyser, at Det Internationale Håndboldforbund (IHF) ikke vil godkende albueskinnen, fordi IHF sidste sommer skærpede reglerne på området.

Beslutningen vækker undren hos det danske landsholds læge, Steen Bo Kalms.

- Der har mig bekendt aldrig været episoder, hvor nogen er kommet til skade på grund af en albueskinne, og jeg har efterlyst videnskabelig dokumentation på skader forårsaget af en velpolstret bandage, siger han i en pressemeddelelse.

René Toft Hansen har spillet med albueskinnen i de seneste seks år på både landsholds- og klubplan.

DHF har natten til fredag indsendt en ansøgning om dispensation til IHF. Sagen ventes ifølge DHF behandlet fredag.

- Vi har gjort, hvad vi kunne i kulisserne for at overbevise IHF om, at skinnen bør godkendes, og den Europæiske Håndboldspillerforening, EHPU, har også været på banen for at lægge pres på.

- Blandt andet har vi i processen bedt IHF om at lade det være en medicinsk afgørelse, så det ikke var dommere eller delegerede uden lægefaglig baggrund, der foretog vurderingen.

- Det lykkedes, og derpå har de bedt os fremsende skinnen og en lægefaglig begrundelse, hvilket vi også har gjort, men det har desværre ikke ændret deres syn på sagen, siger DHF's generalsekretær, Morten Stig Christensen.

Danmark møder Argentina fredag klokken 20.45 i Paris.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.