Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ærgerlige Esbjerg: Håbet er mikroskopisk

På trods af flot spil tabte Esbjerg den første af to kampe mod Fiorentina i 1/16-finalerne i Europa League.

Og der skal mere end held til, hvis Esbjerg skal fortsætte deres flotte sæson i Europa. Med et nederlag på 1-3 til Fiorentina viste italienerne, at der trods alt er forskel på at ligge nummer fire i Serie A og under nedrykningsstregen i Danmark, og der skal derfor hjælp til fra de højere magter, hvis vestjyderne skal spille sig videre til 1/8-finalerne i Europa League.

- Chancen for at gå videre er mikroskopisk. Alt er selvfølgelig muligt i den her verden, men det er meget usandsynligt. Vi tager selvfølgelig til Italien for at spille en god kamp, sagde Esbjergs træner Niels Frederiksen efter kampen.

Anfører Hans Henrik Andreasen er enig med sin træner om, at det ser svært ud for vestjyderne at komme videre i Europa League.

- Det er klart, at det ikke ser nemt ud, men vi bliver jo nødt til at gå efter det. Vi ligger os hvert fald ikke ned. Vi bliver nødt til at gå efter den lille mulighed, der er. Vi skabte overraskende mange chancer i dag, og det vil vi også få dernede, så dem skal vi score på, sagde Hans Henrik Andreasen.

Vestjyderne kæmpede ellers godt og dominerede i flere perioder spillet og pressede Fiorentina tilbage på egen banehalvdel, hvilket specielt i først halvleg gav flere gode muligheder for mål. De fik da også hurtigt besvaret Fiorentinas føringsmål, da Martin Pusic gjorde det til 1-1. Alligevel var det italienerne, som var skarpest foran mål og med godt kontraspil satte Esbjerg under pres flere gange, hvilket tre gange resulterede i mål.

- Vi bringer meget energi ind i vores offensive løb og forsøger at lave genpres i første halvleg. Hver gang vi fik et indlæg, kunne vi skabe noget ud fra det. I anden halvleg mistede vi dog lidt det. Jeg synes dog, Fiorentina var til at tale med i forsvaret, sagde Hans Henrik Andreasen, der selv havde en mulighed for at score i de første 45 minutter.

Niels Frederiksen var også godt tilfreds med det offensive spil, hans mandskab viste på trods af, at Esbjerg ikke har spillet en betydende kamp i næsten tre måneder og det faktum, at de mødte et klassemandskab. Defensivt synes han dog, der var mangler.

- Jeg er lidt ked af de mål, vi lukker ind. Det bliver lidt for nemme mål, og det er jeg lidt ærgerlig over. Så det er en lidt blandet fornemmelse, man står med, men samlet set var det vel fint nok. Man er bare lidt ærgerlig over, at de har to spark på kassen, og de får to mål. Vi ville gerne have haft 1-2 eller 2-3, hvis vi skulle have tabt, sagde Niels Frederiksen.

Fiorentinas tredje mål, der blev sat ind på et noget tvivlsomt straffespark, ville Esbjerg-træneren dog ikke sætte en finger på.

- Jeg har ikke selv set det endnu, så jeg ved ikke, om det skulle have været dømt. Dem, jeg har talt med, som var tæt på, siger dog, den er god nok. Måske var bolden ude over sidelinjen inden, men det ved jeg ikke, sagde Niels Frederiksen.

Esbjerg drager i næste uge til Firenze og spiller returopgør.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.