Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

27 mænd sigtet for vold og uroligheder ved fodboldkamp

Under en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby måtte politiet træde ind, da der opstod uroligheder.

Fodbold Superliga, 4.runde: Brøndby-FC København søndag 6. august 2017 Brøndby IF vs FCK.
Fodbold Superliga, 4.runde: Brøndby-FC København søndag 6. august 2017 Brøndby IF vs FCK.

I begyndelsen af august opstod der uroligheder under en fodboldkamp mellem Brøndby og FCK, hvor adskillige betjente kom til skade.

Godt en måned senere har politiet nu sigtet 27 mænd, der tilsammen er blevet sigtet for 51 lovovertrædelser.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi Charlotte Skovby.

»Det er sigtelser af alt fra vold mod politiet til ganske almindelige ordensbekendtgørelses-sager,« siger vicepolitiinspektøren.

Derudover er der sigtelser for maskering, grov forstyrrelse af den offentlige orden og overtrædelse af fyrværkeri- og våbenloven.

Der er ingen af de 27 sigtede mænd, som er blevet varetægtsfængslet, men syv personer risikerer karantæne fra fremtidige kampe.

Uroen til fodboldkampen på Brøndby Stadion opstod i FCK-tilhængernes udebaneafsnit.

Kampen blev afbrudt, og kampklædt politi rykkede ind over grønsværen for at forhindre yderligere vold.

Her kom 25 betjente til skade, fortæller Charlotte Skovby. En betjent fik så hårdt et slag i ansigtet, at han fik slået sine tænder løs.

Det har været et stort arbejde at gennemgå alt videomaterialet fra fodboldkampen, og efterforskningen er heller ikke færdig endnu.

»Sagen er ikke afsluttet, og vi forventer stadig flere sigtelser og flere gerningsmænd, der skal sigtes og afhøres.«

»Der er rigtig meget videomateriale fra sådan en fodboldkamp, og det er det, vi kigger igennem og skal prøve at identificere gerningsmænd ud fra. Det er et kæmpe arbejde,« fortæller vicepolitiinspektøren.

Indtil videre er der 13 sigtelser for vold mod politiet, da 25 betjente kom til skade, mangler der stadig nogle gerningsmænd, forklarer Charlotte Skovby. Præcis hvor mange personer, der mangler at blive sigtet, er dog ikke klart.

Sommerens uroligheder ved fodboldkampe er også kommet på den politiske dagsorden.

Torsdag er der samråd i Folketinget Retsudvalg med justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om konsekvenserne ved optøjer til fodboldkampe.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.