Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
App anmeldelse

Øje for detaljerne

Supersprødt spil med fantastisk lyd overrasker og fascinerer hele vejen.

Firmaet bag Cut The Rope, EA-datterselskabet Chillingo Ltd., har sammen med det lille udviklingshus Mokus skabt det fantastisk smukke Contre Jour HD til iPhone/iPad/iPod Touch. Et spil priserne allerede er regnet ned over, udover en nominering på årets E3 Messe i Los Angeles i sommers.

For at understøtte spillets fremadskridende sværhedsgrad og stemning, har udviklerne hyret komponisten David Ari Leon. Hans musik er faktisk halvdelen af spillet – og absolut en nydelse at høre på sammen med de sjove effektlyde. Og lyden i spillet kræver faktisk at du bruger dine høretelefoner, hvis du vil have fuld udnyttelse af den specielle atmosfære.

Spillet går ud på at føre den lille skabning Petite (et øje!) uskadt rundt på baner med forskellige forhindringer. Det gør du ved hjælp af ”tentakler” der kan trække i ham, reb der kan svinge ham rundt og jordoverflade du manipulerer med din finger på touchskærmen. Genialt enkelt – og i det hele taget et spil med en simpel brugerflade.

Lyder det bekendt? Så er det nok fordi udviklerne bag spillet sikkert har ladet sig inspirere af World of Goo, et spil der for tre år siden mere eller mindre revolutionerede med sin spilbarhed og sit enkle design. Skal man kigge nøgternt på det, er Contre Jour HD en blanding mellem Cut The Rope og World of Goo – bare med mere gradvis opbygning af sværhedsgraden, så alle kan være med fra start.

Det der gør spillet så fedt, udover det at du skubber, triller, trækker og ”pincher” Petite rundt på banen er, at udfordringerne faktisk bliver ret store. Det giver timevis af spil – og mulighed for at springe tilbage og prøve en favorit-level, hvis det er det man vil.

Spillet er særdeles egnet til iPad’en – det bliver noget nemmere at få pølsefingrene rundt på skærmene, og med den større skærm fremtræder grafikken, ja, - større. Jeg har spillet en del på iPhone, men tog mig selv i gang på gang at vende tilbage til iPad’en, ganske enkelt fordi jeg havde svært ved at se. Og velvidende at grafikken rent faktisk ER bedre på iPhone 4s retina-display.

Spillet er Game Center kompatibelt, således at du overfor vennerne kan vise hvor langt du er kommet og hvor mange achievements du har opnået. Men skal jeg komme med en anke, så er det, at den ikke – som mange andre spil – synkroniserer mellem dine forskellige enheder. Det betyder at du ikke kan genoptage spillet derfra hvor du er kommet på en anden enhed. Og det er faktisk den eneste anke jeg har til spillet.

Men alt i alt – et meget flot spil der faktisk – som katten på vejen– sgu er helt sin egen. Og alle pengene værd, hvorfor det får 5 stjerner. Det bør høre til i enhver app-samling!

Se en trailer om Contre Jour HD her

Spillet koster 18 kr. på App Store

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.