Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Spilanmeldelse

Mod det uendelige univers

til BM B
til BM B

Endless Space 2
Udvikler: Amplitude Studios.
Fås til PC.
Pris: Omkring 300 kroner.
https://www.endless-space.com/

Tidsrøveren over dem alle, strategispillet Civilization, har endelig fået sig en værdig udfordrer til tronen. Spiludviklerne i Amplitude Studios har over en årrække perfektioneret deres fortolkning af den såkaldte 4X-genre (eXplore, eXpand, eXploit og eXterminate), og deres arbejde har båret frugt i form af Endless Space 2.

Det ydre rum og en fjern, fjern galakse danner ramme for strategispillet, og den klassiske 4X-formel er intakt. Solsystemer skal udforskes, planeter skal koloniseres og ressourcer skal udvindes, så der kan forskes i ny teknologi og krigsmaskinens tandhjul kan holdes i gang. Så langt så godt.

Det geniale ved Endless Space 2 er, at grundpræmissen og spillereglerne ændrer sig radikalt afhængig af hvilken af spillets otte civilisationer, du væger at give dig i kast med. Den altædende sværm af genetisk forbedrede insekter ved navn »The Cravers« må konstant opsøge nye planeter efterhånden som de udtømmer alle ressourcer. Helt omvendt føles det at spille som »The Lumeris« - en race af griske ejendomsmagnater, der ser planeter som blot endnu en handelsvare, der kan sælges videre for en skilling. Det er ikke blot kosmetiske forskelle – det kræver en helt anden tilgang til spillet. Det giver Endless Space 2 en enorm genspilningsværdi.

Et frisk pust

I det hele taget er spillet gennemsyret af nytænkning. Der er for eksempel et innovativt politisk system, som vejer konsekvensen af alle dine handlinger. Prioriterer du produktionen af nyt krigsmateriel højt, så vil det med tiden afspejle sig i befolkningens politiske holdninger. Før du ved af det, er regeringen i dit fredselskende handelsimperium blevet væltet og erstattet med et fascistisk militærdiktatur.

En anden nævneværdig detalje ved spillet er hvordan Endless Space 2 simulerer en sammenkoblet galaktisk økonomi – prisen på ressourcer og rumskibe stiger og falder alt efter faktorer som udbud og efterspørgsel, samt hvorvidt der er fred eller uro i galaksen. Samtidig rummer spillet en, for genren, overlegen historiefortælling. Hver civilisation har sin egen storyline, der løbende udforskes gennem adskillige quests.

Alt i alt er Endless Space 2 et dejligt, friskt pust i en ofte dogmatisk genre. Så kan den stejle læringskurv snildt tilgives.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.