Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Spil:

Med ekstra liv i overhalingsbanen

”Colin McRae: DiRT 2” skrider, hviner, blæser og ræser med urealistisk høj fart frontalt ind i hjerterne på alle med hang til motorsport.

En af disciplinerne i ”Colin McRae: DiRT 2” er det såkaldte ”RallyX”, som Colin McRae selv var rigtigt god til og bl.a. vandt i 2006.
En af disciplinerne i ”Colin McRae: DiRT 2” er det såkaldte ”RallyX”, som Colin McRae selv var rigtigt god til og bl.a. vandt i 2006.

Lige fra det allerførste spil, som den nu afdøde rallystjerne Colin McRae lagde navn til, var succesen en kendsgerning. Udviklerne fra Codemasters leverede en perfekt blanding af flot grafik og køreglæde, og med McRae som konsulent på projekterne lykkedes det at indfange den rette grad af realisme, uden at det gik ud over spillenes imødekommenhed over for nye og uerfarne chauffører.

Colin er desværre ikke blandt os mere (han døde i en tragisk helikopterulykke i 2007), men hans spilserie lever efter to år i ærbødig tavshed videre. Indholdsmæssigt er ”Colin McRae: DiRT 2” langt mere varieret end de foregående spil, men det tager stadig udgangspunkt i, at alle skal kunne træde ind bag rattet og få en god og heftig oplevelse – både racernørder og de som bare vil have sjov med fart på.

”Colin McRae: DiRT 2” er ikke et rendyrket rallyspil, men derimod et potpourri af racergenrer. Ens for disse er at de foregår off-road, og dermed byder på løb, der køres på underlag af sand, mudder, grus og vand, i specialbyggede biler af forskellige klasser.

Det gælder naturligvis om at starte en karriere, køre en masse løb og helst komme først så tit som muligt. Kun herved kan du nemlig optjene point nok til at købe de lækreste og hurtigste biler, som igen giver adgang til flere løb, hårdere modstand, men også nye venner i form af andre kørere, der kan lide hvad de ser, efterhånden som du stiger i graderne og dit rygte kører verden rundt med turboen slået til.

Præsentationen i ”Colin McRae: DiRT 2” hælder til ”extreme sports”-stilen, dvs. masser af sindssygt høj metalmusik, graffiti-skrifttyper og udråb som ”dude” og ”yeah” i hver anden sætning. Efter min smag er der skruet lige lovlig højt op for racer-johnny og hans brune smag her, og jeg savner den gode gamle og rene stil fra de ældre spil.

Det derfor fremstå som lidt af en prøvelse at trykke sig gennem menuer og verdenskort, men når man først sidder i sin racer, klar til at kæmpe om førstepladsen, kommer alt det positive frem ved spillet. Grafikken er vidunderlig – hvad enten man ser løjerne direkte fra cockpittet eller bagved bilen, er der fuld smæk på i en grad, så man nærmest får grus i øjnene og mudder på hjelmen.

Det bedste er dog selve køreoplevelsen. Man kan tydeligt mærke forskel på, hvilken af de mange biltyper man sidder i, men ligegyldigt om det er McRaes egen Subaru Impreza-rallybil eller en tung firhjulstrækker, bliver det aldrig for overvældende eller kompliceret. Det betyder dog ikke at det er nemt, slet ikke, for modstanderne kører godt, og det kræver stor koncentration og aggressivitet at holde sig konsekvent på toppen.

Lidt hjælp får man dog via et system, som gør det muligt at spole tiden nogle sekunder tilbage midt i et løb. Dermed kan man tiltuske sig en ekstra chance, hvis man fx er kørt frontalt ind i et betonhegn, hvor man skulle være drejet til højre. Det er en skøn feature, som er med til at afbalancere oplevelsen, så den sjældent nærmer sig frustration, men derimod holder sig på ”lige-en-gang-til”-territorium.

”Colin McRae: DiRT 2” byder naturligvis også på en række online-spilformer og tilbyder på mange måder den fuldendte pakke for de fleste racerspilentusiaster. Der vil sikkert være enkelte puritanere, som vil finde stilen og den lettilgængelige køreglæde for vulgær, men dem overhaler man bare med pedalen trykket i bund

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.