Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
TV-SERIE

Ny serie om den sædvanlige tumult i teenagernes hjerter

Ny tv-serie hvor både teenagere og deres forældre kan få fornøjelse af at hænge på, lægger sig i den muntre afdeling af serier om amerikanske unge.

Byen Boring i Oregon i 1990'erne kunne godt være "Fucking Åmål", bortset fra at den svenske flække optrådte i en film, hvor der var mere streg under drama frem for humor. Netflix' nyeste serie om tre gymnasiekammerater er lettere i tonen og lægger sig således kun tematisk tæt opad streaminggigantens egen voldsomt store succes "Stranger Things".


Første sæson af "Everything Sucks!" består af ti episoder på kun lige knap en halv time hver, hvor vi møder Luke (Jahi Di'Allo Winston) og hans to venner Tyler (hans tænder kunne sidde mere heldigt) og McQuaid (han stod til gengæld først i køen da det handlede om at få uddelt store briller). De er alle tre førsteårselever på gymnasiet og melder sig til AV-Holdet, hvor de møder pigen Kate (Peyton Kennedy). Hun er rektors datter og derfor radioaktiv mener de fleste, men Luke falder for hende og skruer sig op til at vise en kærlighedserklæring i form af en musikvideo til hele skolen. Det er sindssygt pinligt, med mindre hun siger ja til hans tilbud om en date. Det gør hun, men ikke fordi hun er forelsket i ham. Kun så hun kan undslippe ondsindede - men når det kommer til stykket sande rygter om - at hun skulle være til piger.


Derefter fløjter serien heftigt og muntert derudad med en fejde og senere en alliance mellem nørderne på AV-Holdet og de onde ekshibitionistiske elever på dramaholdet. Luke og Kate bliver gode venner. Hans far er fraværende og hendes mor er afdød. De unge i serien er muntre men ikke alt for fjollede, mens de voksne - blandt andet rektor - er en form for parodier. Det giver af og til en noget umage blanding mellem dramtiske scener og humor.

"Everything Sucks!" begynder til tonerne af ska-pop-rockbandet The Mighty Mighty Bosstones-hit "The Impression That I Get". Det er fra 1997, så det må være i det år, vi befinder os i. Året hvor unge piger har Tori Amos på deres t-shirt og hvor man så småt er begyndt at tale om en ny bølge af Star Wars-film. Gejst og hilsner til fortiden for tyve år siden er der rigeligt af, mens det midt i første sæson kniber lidt mere med dramatisk tyngde. Både den midaldrende anmelder og datteren på 13 år var dog glade nok efter de første fire timer i sofaen til at ønske endnu en sæson i rutsjebanen i en teenagehverdag mellem sejre og nederlag og lykkefølelse og pinligheder. Uden det på noget tidspunkt gør ondt for alvor.

Første sæson af "Everything Sucks" kan ses på Netflix.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.