Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dans:

Velkommen til virkeligheden

Dans indvier flot sin nye scene i Roskilde med »Show Real«, hvor Master Fatman og Therese Glahn tager kegler.

Master Fatman, alias Morten Lindberg, har en central rolle i »Show Real«, der markerer, at kompagniet Åben Dansk har fået sin egen scene i Roskilde.
Master Fatman, alias Morten Lindberg, har en central rolle i »Show Real«, der markerer, at kompagniet Åben Dansk har fået sin egen scene i Roskilde.

I Roskilde Kommune satser man på dansen. Siden 2008 har Roskilde som det eneste sted i landet haft et egnsdanseteater, kompagniet Åben Dans. Og nu har Åben Dans fået en splinterny scene i bygningen Laboratoriet på Rabalderstræde i bydelen Musicon.

Tirsdag aften indviede kompagniet den nye, velfungerende scene med premiere på forestillingen »Show Real«, der i Thomas Eisenhardts koreografi og iscenesættelse på herlig vis tager begrebet virkelighed under behandling. For hvad er virkeligheden i virkeligheden, som Morten Lindberg alias Master Fatman sjovt spørger om i åbningssekvensen, hvor han optræder i hele tre videogestaltninger, der tilmed går i dialog med hinanden.

Som en rammende kommentar til tidens hang til shows fortæller Master Fatman i sit pink outfit med stor lune, hvor virkelig, virkelig glad han er for at have et fedt publikum. Og da energibomben Therese Glahn i fysisk topform senere kæmper sig ud af sin videogestaltning på en skærm og skal til at danse live på scenen, formår Master Fatman ironisk og komisk at tale hende halvt ihjel med udenomssnak og afstemninger med håndsoprækning blandt publikum.

For »Show Real« handler ikke kun om repræsentationsformer, men også om det skred, der er sket i vores værdisæt, fra at synes det er vigtigt »blot at være til« til »at have en masse ting« og »blive set og optræde«.

Masser af stemning

Raffinerede er Helle Lyshøjs videosekvenser, hvorfra også danserne Pierre Enaux, Ole Birger Hansen og Matilde Wendelboe Dresler i pang-røde farver danser live ud på scenen som fra den ene virkelighed ind i den anden. Virkeligheder, der også er i fin, legende dialog, når danserne folder sig ud til Master Fatmans DJ-musik.

Stemningsmæssigt tager forestillingen os vidt omkring. Fra det komisk, forstemmende, når Ole Birger Hansen slæber afsted med Therese Glahn som en død ting, til det rørende, når han taler om en lille barnehånd, og skræmmende, når naturkatastrofen iscenesættes. Og så har »Show Real« en stor force i sin meget direkte kommunikation med publikum.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.