Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Teater

Kvinden der ville for meget

Crazy Christmas Cabaret har svært ved at finde melodien i sin 30-års-jubilæumsforestilling.

First Lady of Fun Vivienne McKee og hendes skøre engelsktalende kumpaner fejrer 30-års-jubilæum i Glassalen.
First Lady of Fun Vivienne McKee og hendes skøre engelsktalende kumpaner fejrer 30-års-jubilæum i Glassalen.

Der var festfyrværkeri over Tivoli og omegn efter premieren på årets Crazy Christmas Cabaret i Glassalen. Det manglede da bare. For det godt tossede, engelsksprogede parodisk-musikalske pasticheshow kan fejre 30-års- jubilæum i år, og det er da ikke så lidt af en bedrift.

Teatrets diktatrice, Vivienne McKee, benyttede lejligheden til at sende publikum en sentimental hilsen inden slutsangen. Men desværre hører årets aftapning ikke til de bedste, hvor meget hele holdet – anført af Ms. McKee herself og med Julie Steinckes blanke showtalent kastet ind som musikalsk garanti – ellers synger, stepper, spexer og spaser deroppe på scenen.

Måske viste det sig, at Hitchcock i virkeligheden er svær at parodiere – ja, ikke manden selv, som Andrew Jeffers sender på scenen i en vellignende udgave. Men selve filmene – fra »Psycho« og »Fuglene« og nedefter. Er manuskriptforfatteren Vivienne McKee i virkeligheden kvinden, der ville for meget, og som bakser med at forklare udenforstående, hvad Hitchcock går ud på undervejs? Måske er det kampen for at holde gang i en dobbeltintrige, som hele tiden afbrydes? Dels skal vi opleve det for længst glemte manuskript til en tidlig Hitchcock-film med den kække titel »The Psycho Birds Who Flew Too Much«, dels skal vi holde gang i kampen bag kulisserne, hvor størstedelen af ensemblet bare gerne vil have den gode gamle Crazy Christmas Cabaret tilbage.

Det vil vi andre også. How are you having it? Tja, bum. I år virker det, som om der er skruet ned for humøret og den farverige opfindsomhed i det traditionsrige show, der ellers umiddelbart ligner sig selv: Hele tre timers skrupskør blanding af firmaskovtur, klæd-ud-fest og højere skolekomedie. Man vil så gerne bare elske Crazy Christmas Cabaret. Men trods vildtvoksende handlingstråde med lån fra The Master of Suspense, skøre accenterer og lavtflyvende brandere i kø, er der i år for megen stillestående sniksnak, thanks shall you have.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.