Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Ballet

Forførelse og dæmoniske drifter

Solodanseren Alban Lendorf debuterede brillant som James i »Sylfiden« sammen med den skønne og fjerlette J’aime Crandall, der for første gang danser titelrollen.

J’aime Crandall og Alban Lendorf har et 
fint og dramatisk samspil i »Sylfiden«.
J’aime Crandall og Alban Lendorf har et fint og dramatisk samspil i »Sylfiden«.

Sikken en flot og overbevisende sæsonstart for Den Kgl. Ballet med de to stærke klassikere »Enetime« og »Sylfiden« på programmet. Prikken over i’et var den karismatiske solodanser Alban Lendorfs brillante debut som James i »Sylfiden« i fint dramatisk samspil med den fjerlette, yndefulde og smukt fraserende solist J’aime Crandall, der debutterede i titelrollen.

Den kun 22-årige Alban Lendorf, der netop er blevet kåret som »årets mest bemærkelsesværdige danser« af en international jury på den prestigefyldte italienske balletfestival Premio Positano Leonide Massine per l’Arte della Danza, behersker både teknik og følelsesmæssige facetter i sin fremstilling af den splittede James, der lader sig forføre af Sylfiden.

Han er en præcis og eminent springer, der flot fylder scenerummet med sine rene og klare kropslinjer i Bournonvilles trinsprog. Dertil kommer en følelsesmæssig dybde i hans udtryk som den både drømmende, iltre, forvirrede og til slut sorgfulde og fortabte James.

Med Jette Buchwald som heksen Madge, Christopher Rickert som Gurn og Louise Østergaard som Effy, var der i det hele taget en fin og mimisk meget tydelig besætning i hovedpartierne flankeret af et veldansende korps af såvel skotter som sylfider.

Charmerende talent i »Enetime«

Mørke sjælekrafter og dæmoniske drifter indleder aftenen i Flemming Flindts gysende foruroligende mesterværk »Enetime«. Som debutant i rollen som den perverterede og psykopatiske Dansemester kunne Mads Blangstrup med de farligt gestikulerende hænder godt lade dæmonien skinne stærkere igennem - især i første del af balletten.

Mette Bødtcher er glimrende som den afmålte, tilknappede pianistinde, der skridter salen af i det seksuelt betonede magtspil mellem danselærer og elev. Og som Eleven er den unge aspirant, Ida Praetorius, en supercharmerende og talentfuld danser, som det nok bliver værd at holde øje med fremover i Den Kgl. Ballet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.