Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Scene:

Ballettens brillante B´er

Bournonville og Balanchine er ballethistoriens to store koreografer, der byder op til dans på Den Kgl. Ballets nye program med klassikerne »Sylfiden« og »Symfoni i C«.

Dertil kom torsdag endnu et strålende B på banen med kompagniets nye solodanser Ulrik Birkkjær, der nu for første gang danser James i »Sylfiden«. Og det gør han med teknisk sikkerhed, gejst og glød i Nikolaj Hübbes iscenesættelse over for solisten Susanne Grinder, der i sin første fortolkning af titelrollen er både yndefuld og drilsk, men endnu mangler den æteriske sylfide-magi. Frydefuldt blev gensynet med »Symfoni i C«, der er genganger fra forårets program »B for Balanchine«. Her brillerer Gudrun Bojesen med Nehemiah Kish som stålsikker partner i 2. sats, men også de øvrige satser har skønne solopar med Amy Watson/ Fernando Mora, Diana Cuni/ Alban Lendorf og Jodie Thomas/ Sebastian Kloborg flankeret af fine solister og et veldansende korps i Merrill Ashleys iscenesættelse.

Bournonvilles »Sylfiden« og Balanchines »Symfoni i C«. Den Kgl. Ballet, DR Radiounderholdningsorkestret, dir.: Jeremy Bines. Det Kgl. Teater Gamle Scene, torsdag. Sidste gang 24. februar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.