Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Sværtegade

Nytår på venstrefløjen

Har du ikke lavet nytårsplaner endnu? Så lad dig inspirere af en række danske venstrefløjspolitikere, der hver især fejrer årets sidste dag på ægte socialistisk vis.


Per Clausen, Ø: Enhedslistens folketingsmedlem graver sig dybt ned til solidaritetens rødder og fester sammen med gamle 68’ere i en fællesejet tværkønslig sauna i Christiania. Stedet holdes oppe af aldeles utilstrækkelige offentlige tilskud og gratis advokathjælp fra Knud Foldschack, der for nylig vandt en sag for christianitten, saunaelskeren og nøgenklovnen Mimer.


Mattias Tesfaye, SF: Den tidligere næstformand og håndværkere holder nytår med en gruppe tidligere kolleger, nemlig et murerlaug fra Sydsjælland, der lige er blevet fyret til fordel for billige polske arbejdere. Et forsamlingshus i Valby danner rammen om festlighederne, og musikken leveres af John Lennon, Bruce Springsteen og C.V. Jørgensen.


Annette Vilhelmsen, SF: Partiformanden har i år allieret sig med de udfaldstruede dagpengemodtagere og tilbringer 31. december med Emil og Anne, et ungt arbejdsløst par fra Aarhus. Aftenen skal fejres ironisk med rejecocktail og Dronningens nytårstale, men også med social indignation i form af den virtuelle Facebook-event, "Det Store Fald", der kritiserer politikernes manglende evne til at skaffe Emil og Anne et job.


Helle Thorning-Schmidt, S: Statsministeren slipper tøjlerne for en stund og slapper af i Kartoffelrækkerne under solcelletaget. På bordet står en kransekage fra Summerbird, og inden midnat dukker Margrethe Vestager op med Dom Pérignon og gigantiske kanonslag fra et Fair Trade-kollektiv i Bolivia.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.