Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Sværtegade

Kagekøbsforbud tvinger spejdere ud i kriminalitet

Interview: Sværtegade har talt med den 12-årige pigespejder Carrie, som Californiens kriminalisering af kagekunder har tvunget i armene på en gadebande.

SVÆRTEGADE: Du startede med at sælge småkager som 9-årig. Hvad fik dig ind i branchen?

Carrie: Først og fremmest virkede det som nemme penge, men jeg var nok også lidt fascineret af hele kagemiljøet. Jeg har altid været meget åben og eksperimenterende, især med småkager og tærter, så jeg tænkte: Hvorfor ikke?

SG: Levede det op til dine forventninger?

C: Det var lidt grænseoverskridende i starten, men efterhånden vænnede jeg mig til det og begyndte at sælge både danske, franske og tyske kager. Jeg kunne se, at kunderne blev så glade efter et besøg i min kagebod, og timelønnen skuffede heller ikke: Nogle gange var jeg heltoppe på $1700 (ca. 10.000 kr, red.) om dagen.

SG:: Men i juli kom forbuddet mod kagekøb, der kriminaliserer dine småkagekunder. Hvordan påvirkede det din forretning?

C: Kunderne holdt sig væk, fordi de ikke ville gøre noget ulovligt i fuldt dagslys. Naboerne begyndte at se skævt til mig, og mine veninder spekulerede over, om jeg havde haft en dårlig barndom, siden jeg solgte kager. En af mine bedste venner påstod, jeg aldrig ville få et naturligt forhold til bagværk igen.

SG: Hvad gjorde du for at få forretningen på ret køl igen?

C: Jeg blev nødt til at flytte min bod til Compton (område i Los Angeles, som er berygtet for bandekriminalitet, red.) og købe beskyttelse af et par Bloods-medlemmer (kriminel gadebande, red.). Der kommer flere kunder nu, men risikoen for overfald er høj, og jeg skal betale banden til tiden, ellers vanker der: For eksempel har et bandemedlem engang hugget nogle af mine kager.

Carries efternavn er hemmeligholdt af hensyn til hendes familie og personlige sikkerhed. Efternavnet er redaktionen bekendt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.