Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Sværtegade

Her forarger kunsten mest

Politimuseets malerier af myrdede kvinder eller onanibilleder af mor? Glem det. Hvis du for alvor vil frigøre dig fra borgerskabets snævre moral, viser Sværtegade den mere provokerende vej.

Money Roundabout: Pengenes vej gennem tarm og hjerte

I denne performance af tyske Ute Schröder skiftes en gruppe kunstnere til at spise, fordøje og udstøde en mængde pengesedler med en samlet værdi på 1.000 euro, hvorefter ekskrementerne hældes op i en skål, og cyklussen gentages. Værket er en rystende og nuanceret kapitalismekritik, der kun forekommer mere vedkommende, når man ved, at tre af kunstnerne lige nu ligger på hospitalet med colibakterieforgiftning. Danske Bank har allerede udtrykt ønske om at sponsorere en dansk version af Money Roundabout.

Mit liv som temmelig ubehagelig psykopat

Den internationale skandinaviske teaterforening, BRÄK, er i gang med at opsætte et enmandsstykke med den 43-årige morder, voldtægtsmand og pyroman, Stefan Gjertil, i hovedrollen. Her fortæller Gjertil om sine forbrydelser, synger revyviser og ringer til sine ofres pårørende. Foruden den usædvanlige skuespiller er stykket også innovativt, hvad angår finansering: Alt udstyr bliver betalt med forargede debatindlæg, snørklede overfortolkninger og forsvarskronikker fra aldrende teaterfolk.

Kunst, der forestiller noget

Denne udstilling har allerede ført til voldelige protester og krav om censur i både New York og Berlin. Til marts rammer “Kunst, der forestiller noget” København, og flere førende kunstkritikere har allerede været på banen med harme læserbreve. Blandt værkerne er et portrætmaleri af en ældre kvinde fra den tyske overklasse og nogle vaser med blomstermotiv. De ansvarlige kunstnere har med egne ord ikke søgt at provokere, men ønskede blot at skabe noget, der var “pænt at se på”; efterfølgende har en af dem modtaget dødstrusler, mens en anden er blevet chikaneret af narkopåvirkede galleriejere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.