Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Sværtegade

En uge med… COP21

I går sluttede endnu et klimatopmøde fyldt med 11 dages spændende løfter og lovende hensigtserklæringer. Sværtegade samler op på de vigtigste begivenheder.

Dag 1: Statslederne dukker op og blive enige om, at nu skal man altså virkelig gøre noget. Iagttagere hæfter sig ved, at Obama lægger voldsomt tryk på ordet “virkelig” og kalder det et stort fremskridt i forhold til sidste år, hvor han bare sagde, at “noget må der gøres”.

Dag 2: Præsidenten for en østat, hvis navn alle har glemt, må desværre melde afbud til de første diskussioner, da den ø, han skulle flyve fra, er halvvejs oversvømmet. “Dybt useriøst,” mener Kina og Brasilien.

Dag 4: Kina lover at sænke deres CO2-udslip med 40 % i 2030, hvis USA gør det samme, bare i 2029. USA siger, at de virkelig gerne vil sænke deres CO2-udslip med 40 %, så længe de kan vente til 2031. FN overvejer at indkalde den lokale børnehavepædagog.

Dag 6: Ruslands repræsentanter udtrykker tvivl om, hvorvidt den globale opvarmning overhovedet er menneskeskabt, eller om der bare er tale om ondsindet, anti-russisk propaganda finansieret af en konspiration mellem Ukraine, EU og Nato.

Dag 7: En gruppe afrikanske ledere påpeger, at deres befolkning næsten ikke udleder drivhusgasser, men alligevel mærker konsekvenserne af opvarmningen mest. USA spørger, om ikke det hjælper, hvis landenes politiske eliter får nogle penge. Det skal lederne lige tænke over.

Dag 9: USA og EU skælder ud på Indien, fordi de bygger det ene kulkraftværk efter det andet. Men så tænder Indiens repræsentant for en PowerPoint-præsentation med Gandhi-citater, og alle får lidt dårlig samvittighed.

Dag 11: Præsidenten for den ukendte østat dukker endelig op i et privatfly lånt af Brad Pitt og Angelina Jolie. Desværre er alle de andre færdige og nåede desværre ikke lige at få hans krav med. Men de lover at prøve igen næste år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.