Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Sværtegade

En dag med… Islamdebat

Sværtegade har fulgt en dag med diskussioner om et af tidens mest populære emner, nemlig islam.

09.13 Lars Hedegaard forlanger at komme til genmæle på hjemmesiden Stopislam.nu efter, at de anmeldte hans bog »Attentatet« på en måde, der ifølge Hedegaard resulterede i »et infamt karaktermord«.

10.46 Anmelderen, et dansk-tysk Pegida-medlem, svarer, at han da kaldte bogen for et mesterværk, men Hedegaard påpeger, at anmeldelsen antydede, at Hedegaard i visse tilfælde, under meget særlige omstændigheder, kunne gå med til at acceptere en minimal promille af muslimsk livsstil i det danske samfund. »Tilsvining af min person og mit værk,« siger Hedegaard.

12.01 Efter kritik af Jyllands-Postens Wilke-undersøgelse af danske muslimer har avisen lavet en ny og meget større rundspørge, der efter eget udsagn »helt sikkert kun indeholder svar fra de allermest rigtige muslimske islam-muslimer.«

14.35 En journalist læser den oprindelige rapport og finder ud af, at en betydelig restgruppe af de adspurgte ikke ønsker dansk lovgivning baseret på hverken Koranen eller Grundloven, men derimod en kombination af tre robotlove, Linux og Fight Club-reglerne.

17.27 Politiken udskriver en konkurrence om den mest »4 real, street« debattør med muslimsk baggrund. Man får fx point, hvis man har sagt noget grimt, men faktuelt velfunderet til Pia Kjærsgaards ansigt eller, hvis man er i stand til at identificere en shawarmabar alene ved at smage på deres chili og hvidløg.

19.52 Efter et utal af emails fra grådkvalte kulturkristne danskere, der også gerne vil være street, udvider Politiken deres konkurrence. Man kan nu få chancen for at blive en »muslimsk æresdebattør«, hvis man fx har delt et billede af en syrisk flygtning med en positiv tekst efterfulgt af et eller flere hjerter.

22.51 En svensk antropolog dukker op i Deadline og siger, at den eneste grund til, at Sverige vil indføre en midlertidig grænsekontrol er, at svenskerne ikke kan være bekendt at invitere udlændinge til et land, hvor så mange mennesker stemmer på Sverigedemokraterne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.