Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Sværtegade

En dag med… Fødevarepolitik

Rituelle mælkesnitter, nationalretter for pensionister og den første anmeldelse af dyresex er på programmet, når det gælder mad, sundhed og de spiselige dyrs velfærd.

10.12 Møde i Retsudvalget om en mulig lempelse af forbuddet mod dyresex, hvis dyr og menneske har haft et ægteskabslignende samliv i flere år. Sagsbehandlere fra kommunen forklarer, hvordan man bedst overvåger borgernes sexliv, så lempelsen gives til de rigtige.

11.34 Mødet fortsætter med et forslag om en mærkningsordning for kød, der kommer fra en gård med en klar politik vedrørende dyresex, -chikane og -sexisme. Mærket skal forestille et rødt kryds hen over en hånd, der forsøger at befamle en høne.

13.55 Endnu en typisk dag på jobbet i Fødevareministeriet, hvor hver medarbejder rituelt fortærer en mælkesnitte, pisker sig selv med hvedeaks og danser zumba omkring et billede af Christian Bitz.

14.25 Pressemøde med Dan Jørgensen, der fortæller om en ny afstemning, hvor hver aldersgruppe skal vælge deres nationalret. Ved siden af sidder 13-årige Victor, der elsker baby bites dyppet i Cocio, og 88-årige Inge, der spiser “dejlige negerboller” til morgenmad.

16.44 Første anmeldelse af dyresex rammer Sydsjællands Politi, hvor en mand er blevet set i færd med at forgribe sig på flere køers yvere. Han forsvarer sig med, at der var tale om malkning, mens dyrene selv er for chokerede til at udtale sig.

18.36 TV Avisen afslører Sundhedsstyrelsens tre nyeste råd om korrekt madindtag: 1. Løft maden op til munden med gaffel eller ske. 2. Indfør maden i munden, tyg den og synk, så maden ender i spiserøret. 3. Lad være med at ryge en filterløs cigaret bagefter.

20.52 Sundhedsstyrelsens madkonsulenter besøger en familie i Varde, der endnu ikke følger de nye råd, men fingerspiser pomfritter, som de næsten ikke tygger. Dog er der filter på cigaretterne, så det ender med en betinget dom og påbud om tre møder med den lokale palæodiætist.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.