Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Sværtegade

Der kom brev fra… Hans Kongelige Højhed Kronprinsen

Kjære Undersaatter,

Jeg har ladet mig erfare af ydmyge Efterretningstienere, at nogen Tumult ere opstaaet ved min nylige Færden over Store Bælt. Visse Personager har antydet, at jeg, Kronprinsen, som er udpeget til kommende Maiestæt af Gud, Billed Bladet og adskillige af Rigets romantiske Pigebørn, skulle have begaaet Feil ved denne Overfart.

Maa jeg erindre disse Personager, disse forvorpne Kanailler, om min heiligt givne Ret til at bevæge mig, som det sig passe en kongelig Familiefader i sin bedste Alder, hvadend Færdslen foregaar ad Drosche, Kongestol eller Nihola-Cikel. Og maa jeg ligeledes erindre om, at ophøre Tumulten ikke tout de suite, drives jeg til Tugtning og Straf af jer, mine ellers så kjære Undersaatter!

En Straf bestaaende af færre Visitter paa kongelige danske Kolonialvareetablissementer og færre Reiser i Følge med danske Handelsmænd til Orienten. Desforuden vil Kronprinsessen og jeg ganske ophøre at vise vore kongelige Figurer i Bladsmørere og Smudsforfatteres Milieu - saafremt Moder giver lov.

Tving mig ei, kjære Undersaatter, til at tage disse Skridt, medmindre I da ønsker et grueligt og absolut Ophør af vore Særprivilegier, straalende Dragter og pragtfulde Middage. Aah, hvilken Horreur at tænke derpaa!

Royale Hilsener,

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.