Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Sværtegade

Der kom brev fra… EU

Kære EU,

Du klarer det så godt med den flygtningestrøm! Jeg havde ikke troet, du havde det i dig, men hvor er du dygtig. Klap, klap på skulderen. Tror jeg måske… Eller nej, faktisk går det jo ad helvede til. Fy, slemme EU, det går virkelig skidt med at standse tilstrømningen, og du kan heller ikke få østlandene til at makke ret.

Heldigvis ved jeg præcis, hvad vi skal gøre. Linjen er klar: Vi inviterer alle til at komme, så de kan få del i Europas velstand og hjælpe os med at passe de gamle, når vi ikke selv kan føde nok børn.

Men de skal helst holde sig væk, de der flygtninge og migranter. De ender jo på overførselsindkomst og i kriminalitetsstatistikkerne. Så vi inviterer, men sørger også lige for nogle enorme mure rundt om Europa, pigtråd og masser af militær ved grænserne, ik’? Så er det vist OK ifølge konventionerne. Som vi har en forpligtelse til at følge. Medmindre vi beslutter os for at bryde dem.

Og bare rolig, EU: Vi betaler hele regningen! I sammenhold og solidaritet. Altså, så længe de andre lande betaler. Hvilke lande? Øh, det må vi lige tænke over. USA, måske? Nevermind, det finder vi ud af, så længe vi fortsætter den konsekvente linje!

Klokkeklare hilsner,
EU

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.