Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Sværtegade

Der kom brev fra… Esben Lunde Larsen

Venner, danskere, landsmænd!

Rygterne om min plagiering af andres citater er stærkt overdrevne. Jeg er ikke en skurk! Men som jeg altid har sagt: Man må være den forandring, man ønsker at se i verden, derfor dette forklarende brev.

Da jeg fik min nuværende post, slog en hidtil utænkt tanke ned i mig: Jeg skal ikke tænke på, hvad forskningsministeriet kan gøre for mig, men hvad *jeg* kan gøre for forskningsministeriet.

For selvom jeg er et troende menneske, forestiller jeg mig også nogle gange en verden uden en himmel over os eller et helvede under os, men bare mennesker, der lever for i dag. Og ja, du kan godt sige, jeg er en drømmer. Men jeg er ikke den eneste. Og jeg har en drøm om, at en dag vil mine børn ikke blive bedømt på deres CV, deres ph.d.-afhandling eller deres religion, men på deres menneskelige karakter.

Men det eneste, det kræver for, at onde mennesker vinder, er, at gode mennesker intet gør. Derfor står jeg her og kan ikke andet, og jeg udfordrer jer: Den af jer, der er uden synd, skal kaste den første sten!

Ellers må I tro mig, når jeg siger, at jeg aldrig kunne finde på at plagiere citater uden at angive kilden.

Resten er tavshed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.