Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Sværtegade

Der kom brev fra… Den politisk ukorrekte

Kære nærtagende borgere,

For nylig skrev Annette Heick, at hun nogle gange, ganske politisk ukorrekt, fik lyst til at sige neger, fordi ordet jo bare henviser til farven sort. Andre historiske konnotationer måtte virkelig stå for andres regning.

Og hvor har hun dog ret! Ganske vist er det ikke direkte forbudt at sige neger, men det betyder ikke, at ordet nyder den popularitet, det fortjener. Lad os derfor sige neger, hver gang det er muligt, også når vi egentlig mener “sort”: Negerkaffe, negerarbejde, Neger Sol, Lille Neger Sambo, hvid som sne og neger som ibenholt!

Men hvorfor stoppe der: Andre ord lider også under fejlfortolkninger, fx so, idiot og fascisme. Her bliver et helt neutralt ord for hungrisen gjort til et skældsord, mens idiot jo bare betyder privatperson på græsk og derfor ikke på nogen måde kan henvise til noget grimt. Fascisme kommer af det latinske ord for et bundt træstave, så det synes jeg bare, folk skal huske, næste gang de tænker Mussolini eller noget i den stil.

I det hele taget kan det ikke være rigtigt, at andre mennesker skal bestemme, hvad man bør kalde dem. Ord er jo bare bogstaver og betyder ingenting i sig selv, fx n-a-r-r-ø-v.

Negerhilsner,

Den politisk ukorrekte

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.