Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Ung kunstner er grundlæggende tilfreds med alting

RokokoPosten: En 25-årig digter og sanger fra Nørrebro i København er tilfreds med det bestående samfund og slet ikke drevet af en afsmag for det etablerede eller et ønske om at udstille hykleri i sit kunstneriske virke.

Foto: Kurhan/Bigstock
Foto: Kurhan/Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

De fleste kender nok primært Martin Marselis som forsanger og guitarist i indiebandet Gode Takter, men på mandag udkommer hans første digtsamling »alt er fint/happy«. I den forbindelse har den nyslåede digter indvilget i at fortælle lidt om, hvad der har motiveret ham til at gå fra guitar til pen.

»Overordnet vil jeg gerne kommunikere, at jeg faktisk har det ret godt og mener, at det er dejligt at være til. Der er poesi et virkelig kraftfuldt sprog, fordi det tillader én at beskrive en følelse af eksistentiel tilfredshed, som det er svært at udtrykke gennem andre kunstformer,« forklarer Marselis.

Adspurgt om, hvorvidt han slet ikke er motiveret af nogen form for afsmag for den politiske retning, som Danmark bevæger sig i, eller for hykleriet hos ikoniske litterære og kunstneriske forgængere, er svaret entydigt.

»Nej, slet ikke. Jeg mener faktisk, at de fleste kunstnere, der er kommet før mig, har bidraget positivt på hver deres måde. I forhold til politik forekommer det parlamentariske demokrati mig faktisk at være glimrende til at afspejle den holdningsmangfoldighed, der findes i samfundet.«

En enkelt ting kan dog gøre den unge kunstner utilpas og nervøs i forhold til modtagelsen af den nye digtsamling.

»Det værste, jeg kan forestille mig, er, at folk opfatter mit budskab ironisk,« siger han og fortsætter: »Jeg vil meget gerne understrege, at jeg altså ikke er ironisk. Titlen er helt retvisende og ikke et forsøg på forkrampet at udstille selvfornægtelse i et dekadent senmoderne hyperkapitalistisk forbrugersamfund kort før den klimamæssige og moralske undergang, selvom jeg er bange for, at det i praksis vil være umuligt helt at fjerne folks mistanke.«

Selvom Martin Marselis regner med at bruge de næste par måneder på at promovere sin digtsamling, er Gode Takter langt fra gået i opløsning. Marselis fortæller, at bandet planlægger at indspille et album udelukkende med variationer over Stig Møllers hit »Sikken dejlig dag det er i dag«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.