Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: TV 2 genudsender elsket genudsendelse af julekalender

RokokoPosten: I stedet for blot at genudsende den elskede »Alletiders Nisse«, genudsender TV 2 i julen en genudsendelse af julekalenderen. »Fantastisk idé,« mener DRs Maria Rørbye Rønn, der overvejer at genudsende genudsendelser af »Matador«, »90-års fødselsdagen« og »Barnaby«.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.

Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Når TV 2 blænder op for årets julekalender, »Alletiders Nisse«, er der ikke tale om en almindelig genudsendelse. Det forklarer Merete Eldrup, administrerende direktør for TV 2.

»Vi har allerede genudsendt »Alletiders Nisse«. Derfor er vi i den unikke situation, at vi kan genudsende genudsendelsen fra 2006 i stedet for at genudsende den oprindelige julekalender fra 1995,« forklarer hun stolt.

Lanceringen af genudsendelses- genudsendelser er både dristig og nytænkende, mener flere medieeksperter. Professor i medievidenskab ved Aarhus Universitet Katrine Eriksen-Kjer mener ligefrem, at der er tale om en medierevolution.

»Det her vil fuldstændig ændre vores måde at se ting i fjernsynet, som vi allerede har set før,« siger hun.

DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, ærgrer sig over, at DR ikke fik idéen først.

»Vi har brugt millioner af konsulentkroner på at give vores genudsendelser et nyt udtryk,« siger hun.

Rørbye Rønn mener dog, at DR sagtens kan lade sig inspirere af TV 2s genudsendelseskoncept og har allerede sat konsulentgruppen i gang med at undersøge, om idéen kan overføres til store DR-satsninger som »Matador«, »90-års fødselsdagen« og »Barnaby«. Det er dog ikke helt ligetil at nå frem til en brugbar løsning, erkender hun:

»»Alletiders Nisse« er jo en julekalender, og det er serier som »Matador« jo ikke. Det giver nogle udfordringer, da konceptet selvfølgelig må tilpasses formatet. Desuden er det en vigtig diskussion, hvilken af de tidligere genudsendelser der egner sig bedst til at blive genudsendt.«

At genudsendelser gennem mange år har været en del af DRs strategi, er ingen hemmelighed. Ofte er det ligefrem bedst at sende noget, som folk har set før. Det kender Jesper Termansen, der er lytternes og seernes redaktør på DR, alt for godt.

»Jeg har fået mange henvendelser fra bekymrede forældre, fordi vi i år sender tre helt nye julekalendere på DRs kanaler. De ved jo ikke, om udsendelserne er egnede for deres børn, når de ikke selv har set dem før,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.