Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Trump raser: Biblen er fake news

RokokoPosten: Det kan ikke lade sig gøre for to individer at frembringe hele menneskeheden, siger præsidenten, der overvejer at censurere de dele af Biblen, hvor han mener, at usandheder får frit løb.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Skulle Jesus have gået på vandet? Forvandlet vand til vin? Opstået fra de døde? Det er jo fake news,« skrev den amerikanske præsident, Donald Trump, på Twitter i nat, dansk tid.

Udbruddet kommer, efter at Trump i flere dage har kritiseret Biblen for at promovere falske nyheder og uvederhæftig propaganda. I den sammenhæng skrev præsidenten i forgårs, at Biblens forfattere var »så sørgelige«, og at han ville forbyde dem at komme til sine pressemøder.

Især er Trump oprørt over Moses- bøgerne, der blandt andet indeholder Skabelsesberetningen om Adam og Eva; en begivenhed, der ifølge præsidenten ikke har kunnet lade sig gøre.

»Skulle de så have fået børn med deres egne børn og på den måde skabt syv milliarder mennesker? Det er jo mærkeligt. Hvordan forklarer det i øvrigt, at vi har forskellige hudfarver?« spurgte Trump på et pressemøde i fredags, hvor han også benægtede at kende til Biblen eller Jesus.

»Det er nyt for mig. Jeg har ikke hørt om det nogen steder før, men det overrasker mig ikke, at folk holder information skjult for mig. Formentlig har Demokraterne været på spil. Jeg håber for hans egen skyld, at ham Jesus har nogle gode bodyguards,« sagde han.

For at dæmme op for Biblens falske nyheder planlægger præsidenten at nægte indrejse til alle, der har en sådan bog i deres bagage, konfiskere Biblen de steder, hvor den befinder sig i USA, samt »censurere dens usandheder«.

En senere pressemeddelelse uddybede, at dette ville betyde en fjernelse af henvisninger til blandt andet Jesu mirakler, gammeltestamentlige karakterers meget høje alder, hvalfisk og Babylons skøge, der ifølge Trump »sikkert ikke engang var særlig lækker«.

»Det bliver en hård kamp, men ligesom med ObamaCare starter vi med en fiasko, nemlig alle de fjollede historier om Gud, og ender med en kæmpe succes,« siger Trump i pressemeddelelsen, der slutter med citatet:

»Jesus – you’re fired!«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.