Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Talsperson for minoritets- gruppe: I skal kun lytte til dem af os, der er flest af

RokokoPosten: Når enkelte, løsrevne røster kritiserer den linje, en forening for en dansk minoritetsgruppe har lagt, behøver man ikke tage det alvorligt. »Vi er jo flere end dem,« mener talsperson.

Den daglige satire, 20-01-2017
Den daglige satire, 20-01-2017

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

En forening for en dansk minoritetsgruppe føler sig presset, fordi flere, der tilhører minoritetsgruppen uden at være medlem af foreningen, er begyndt at ytre sig på en måde, der strider mod foreningens overbevisning. Derfor har foreningen iværksat en modoffensiv, der skal kvæle de ikke-organiserede stemmer.
»Vi repræsenterer trods alt et flertal inden for vores gruppe. De dér røster, som lyder fra andre steder, er bare udsagn fra opmærksomhedssøgende enkeltpersoner. Det skal man ikke tage alvorligt,« lyder det fra foreningens talsperson.

Det er nemlig vigtigt, påpeger talspersonen, at de, der tilhører minoritetsgruppen, accepterer, at man må kæmpe ud fra de interesserer, som flertallet af medlemmerne har.
»Hvordan skulle vi kunne føre en seriøs minoritetspolitik, hvis vi ikke anerkendte majoritetens interesser? Du må huske, at man som medlem af en minoritetsgruppe har brug for ikke at føle sig marginaliseret, og derfor er det vigtigt at kunne stå sammen og kræve sin ret, også selvom nogle få mennesker klynker og føler sig krænkede, selvom de i virkeligheden intet har at klage over,« mener talspersonen.

En kritiker, der tilhører den minoritetsgruppe, som foreningen repræsenterer, udtaler:
»Mit problem med foreningen er, at den antager en masse ting om, hvordan man tænker, når man tilhører den her gruppe. Men jeg kan bare ikke identificere mig med det, og jeg mener, at det gør det svært for mig at blive taget alvorligt. Jo bredere, foreningens bud-
skaber kommer ud, jo flere tror, de på forhånd ved, hvad jeg er for en, bare fordi jeg tilhører den her minoritet.«

Men det er svært at tale alvorligt, mener talspersonen, der slutter:
»Det er jo bare et ‘jeg’, som aldrig kan trumfe vores ‘vi’, simpelthen fordi vi er mange flere. Det ville være noget andet, hvis vedkommende mobiliserede en forening, der fik flere medlemmer, end vi er i vores. Så kunne vi tage dem alvorligt som en trussel og kæmpe en minoritetskamp mod dem. Men så længe, vi er flest, er der ingen grund til at gøre andet end simpelthen at ignorere dem.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.