Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Svensk politi og regering: Alt er superduper

RokokoPosten: Alt går godt i Sverige, oplyser både myndigheder og politikere til svenske medier, der har undersøgt sagen og giver dem fuldstændig ret.

Foto: Bengt Nyman/Wikipedia
Foto: Bengt Nyman/Wikipedia

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Et gammelt ordsprog siger, at intet nyt er godt nyt. Men i vores broderland på den anden side af Øresund kan man gøre det endnu bedre, for her er alt nyt faktisk godt, fortæller repræsentanter for såvel politi, folkestyre og medier i dag til RokokoPosten.

»Ja, det er helt rigtigt, at alt bare er superduper her i Sverige. Vi lever i et perfekt land, hvor det går rigtigt godt med økonomien, og hvor alle er glade for at være velfungerende svenskere, hvilket folk enormt gerne vil være,« siger et socialdemokratisk rigsdagsmedlem, som tilføjer, at han i øvrigt overhovedet ikke kan se, hvorfor der er grund til spørgsmål, som insinuerer, at det ikke skulle forholde sig sådan.

Også fra svensk politis side lyder meldingen, at man ikke har noget at klage over eller problemer af nogen betydning at rapportere om.

»Vi har simpelthen ingen grund til at være utilfredse, da svenskerne generelt er et lovlydigt folkefærd, der gør, som de får besked på og ikke har nogen problemer,« udtaler politichef Rikke Jönsson fra en bunker i en forstad til Malmø og fortsætter:

»Naturligvis kan der være enkelte rådne æbler, når man er flere millioner mennesker. Det er der i alle lande, og det har der jo altid været.«

Hvis man spørger repræsentanter for medierne, er det faktisk fuldstændig korrekt, at alt går rigtig fint i Sverige.

»Som repræsentant for den fjerde statsmagt er det virkelig hjertevarmende og betryggende for tilliden til politikere og myndigheder, at selv vores mest kritiske og insisterende forsøg på at finde eksempler på ting, der går dårligt i Sverige, viser, at der absolut intet er at komme efter. Der er simpelthen intet at se, og folk kan roligt passere gaden,« siger chefredaktør Jonas Svensson og fortsætter:

»Det er et empirisk faktum, at der ikke er noget, som går dårligt i Sverige eller giver anledning til bekymring overhovedet. Hvis der alligevel skulle være det, er det ting, som alligevel altid har været problematiske, og som intet har med noget som helst nyligt passeret at gøre,« forklarer han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.