Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Støjberg udvider grænsekontrol: Afviser nabo i døren

RokokoPosten: Inger Støjbergs nabo må fremover forsøge at låne sukker hos andre naboer end integrationsministeren, der også overvejer at forbyde Læger uden Grænser.

Foto: Liselotte Sabroe
Foto: Liselotte Sabroe

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Da Ingelise Sørensen torsdag var ifærd med at fremstille sin af både familie og venner berømmede drømmekage, opdagede hun pludselig, at hun var løbet tør for sukker. Derfor bankede hun på hos sin nabo, integrationsminister Inger Støjberg. Men her blev hun pænt, men bestemt afvist i døren af ministeren, der mener, at grænsekontrol bør praktiseres på både makro- og mikro­niveau.

»Jeg tror på hjælp i nærområderne samt faste og rimelige grænser,« fortæller Inger Støjberg, som sendte Ingelise hjem at vente, hvorefter ministeren selv gik over og afleverede en kop sukker til naboen.

»Ellers ville hun bare sidde ved mit køkkenbord dag ud og dag ind og nasse sukker,« siger Inger Støjberg.

Ingelise Sørensen bekræfter historien og fortæller om en lignende episode, hvor hun og ægtemanden, Hugo, havde inviteret sig selv på aftensmad hos ministeren.

»Vi havde taget vinen med. En dyr Barolo, som Hugo havde vundet ved medarbejderbanko på arbejdet. Men i døren blev vinen konfiskeret, hvorefter vi blev sendt hjem,« fortæller Ingelise, som frem over vil låne sukker hos naboen til den anden side.

Det er en løsning, som Inger Støjberg mener, er optimal for alle parter. Eller i hvert fald hende selv.

»Det viser bare, at min politiske linje fungerer efter hensigten på alle planer,« siger Støjberg, som håber, at Ingelise fremover konsekvent vil låne sukker hos andre naboer, og som i øvrigt ikke kommer til at savne Ingelises besøg.

»Bestemt ikke. Nu kan andre få lov til at levere sukker til hendes brød, som alligevel smagte sært med alle de udenlandske krydderier, hun altid puttede i.«

Det er dog ikke kun nabokonen, som Inger Støjberg har haft dårlige erfaringer med. Efter et uheldigt besøg sidste søndag overvejer hun at indføre et forbud mod organisationen Læger uden Grænser, som hun oplevede som både uhæderlige og højst påtrængende.

»Det er meget muligt, at de hævder at være højtuddannede medicinere, men de to, som bankede på hos mig søndag, var tydeligvis ikke læger. Det var en ældre kvinde og en lille pige, som hverken var iklædt kitler eller noget. Til gengæld havde de absolut intet problem med at overtræde mine grænser og tigge om penge. Her vil jeg nok foretrække at lægge mine penge hos eksempelvis Helt Ægte Læger med Lukkede Grænser fremover,« siger ministeren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.