Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

RokokoPosten: Søren Pape på strammerkurs: Vil forbyde al kriminalitet

RokokoPosten: Fremover skal al kriminalitet være strafbart. Så kategorisk er udmeldingen fra De Konservative, der ønsker alle forbrydelser forbudt.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (Konservative Folkeparti).
Justitsminister Søren Pape Poulsen (Konservative Folkeparti).

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Der vil blive slået hårdt ned på urostiftere!«

Så kategorisk lød udmeldingen fra De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, ved et pressemøde mandag eftermiddag. Her annoncerede han et nyt tiltag, som partiet vil arbejde for internt i regeringen, med titlen »Nej til ulovligheder: Kriminalitet skal forbydes«.

»Fremover vil vi konservative have, at alle tyveknægte, voldspersoner og andre skurkagtige typer mærker, at kriminalitet har konsekvenser. Det skal være ulovligt at lave noget kriminelt, og det skal stå helt klart i loven, så ingen er i tvivl om, at sådan noget må man ikke. Hvis man begår noget kriminelt, så ønsker vi, at man bliver smidt i fængsel eller i hvert fald får en betinget straf eller måske en bøde,« siger han og fortsætter:

»Hvis man på den måde mærker på sin egen krop, at der er konsekvenser ved at gøre kriminelle ting, så er jeg ret sikker på, man tænker sig om to gange, før man går ud og gør noget, man ikke må.«

De Konservative går dog videre end til at ville gøre kriminalitet forbudt, forklarer Søren Pape Poulsen.

»Vi mener, at meget slemme ting skal være ekstra forbudt. Så hvis man eksempelvis skyder mod nogen, så får man en virkelig lang straf. Så kan man rigtig sidde og tænke over, hvad man har gjort,« siger partiformanden.

Mens de borgerlige partier i udgangspunktet erklærer sig positive over for forslaget, møder det skarp kritik fra dele af venstrefløjen.

»Vi mener, det er en grov overreaktion at ville straffe al kriminalitet, for der kan være undtagelser, hvor det er meget synd for gerningsmanden, og det måske i virkeligheden er samfundets skyld. I de situationer kan man med fordel i stedet give vedkommende offentlige penge og måske en sejltur med et dampskib, hvor skipperen er rimelig brysk, men ikke så brysk, at han uddeler lussinger eller bruger kønsspecifikke skældsord,« siger Enheds-listens retsordfører, Rune Lund.

Også Alternativets retsordfører, Carolina Maier, vender sig mod at forbyde al kriminalitet. Hun skriver i en mail til RokokoPosten, at det efter partiets mening vil være langt mere effektivt at ae gerningsmændene blidt på kinden og give dem en hoppebold.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.