Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

Rokokoposten: Radiosignaler fra fjern galakse afsløret som genudsendelser af Matador og Barnaby

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Signaler fra de to folkekære serier er vendt tilbage efter at være blevet sendt ud i universet af Danmarks Radio, lyder det fra amerikansk astrofysiker, der kan afsløre, at degnen begik det brutale jalousimord, og at det er Mads Skjern, der er syg i hovedet.

»Syg … hovedet. Dig … der er … syg … hovedet.«

Sådan lød budskabet fra en fjern dværggalakse, der ligger omkring tre milliarder lysår fra vores solsystem, efter at forskere på det amerikanske Green Bank Observatory i staten West Virginia havde brugt flere dage på at afkode et mystisk radiosignal.

De løsrevne ord er ikke det eneste tegn på liv fra det ydre rum. Observatoriet modtog også flere replikker fra den britiske TV-serie Kriminalkommissær Barnaby, der pegede på, at landsby­degnen måske havde en finger med i spillet, hvad angår det brutale drab på en køn, fraskilt ung kvinde, der boede alene i et stråtækt hus i den idylliske by Midsomer.

»Ud fra vores beregninger var det et jalousimord. Degnen var vred på den unge kvinde, fordi hun ved flere lejligheder havde afvist ham og i stedet havde haft hans fætter, en arbejdsløs håndværker, på besøg.

Tidligere signaler, som observatoriet opfangede i 2012, tyder dog på, at den unge kvinde ikke var i et forhold til håndværkeren, men blot underviste hans datter i klaver. En tragisk historie,« fortæller teoretisk astrofysiker John Dowry fra Green Bank Observatory, der har analyseret såkaldte intergalaktiske fast radio bursts, altså hurtige radioudladninger, i over 20 år.

Han kan entydigt afvise, at signalerne stammer fra intelligent liv; de er derimod radiosignaler, som Danmarks Radio uforvarende har sendt ud, og som nu er kommet tilbage.

»Umiddelbart virker den hypotese helt usandsynlig. Hvordan kan et signal rejse ud i rummet og tilbage igen på så kort tid? Det er jo mange gange hurtigere end lyset, hvilket vender op og ned på alt, hvad vi hidtil har vidst om fysikkens love,« siger John Dowry, hvis hold arbejder med en forklaring, der bygger på, hvor ofte et signal sendes ud i rummet og dermed bliver forstærket:

»Vi mener, at de utallige, tvangs­prægede genudsendelser af både Matador og Kriminalkommissær Barnaby har sendt de nævnte replikker ind i et ormehul og dermed givet dem en hyperfart, som end ikke lyset kan hamle op med.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.